Povești uluitoare și concerte electrizante la Astra Film Sibiu 2015

Centrul istoric al Sibiului freamătă zilele acestea sub greutatea celor mai grozave povești pe care le-a văzut orașul. Astra Film Festival 2015 a adunat într-o singură secțiunefilme din toată lumea care descriu realități ce te vor face să rămâi țintit în scaun la finalul proiecției.

Spre exemplu, aflați povestea lui Denice. La 18 ani să faci parte din industria pornografiei înseamnă bani, foarte mulți bani și distracție. La 25 de ani realitatea te lovește precum un tren. Naked spune povestea dezbrăcată de clișee a lui Denice, cea mai de succes actriță de filme pentru adulți din Danemarca. Filmul poate fi văzut vineri – 9 octombrie, de ora 22:30, la Sala Thalia.

Cu toții știm că populația pământului este în continuă creștere și că, în câțiva ani, vom fi șapte miliarde de oameni. Documentaristul Werner Boote a căutat cele mai populate locuri de pe planetă pentru a ne arăta ce se va întâmpla cu omenirea odată ce pământul devine neîncăpător. Population Boom va fi proiectat sâmbătă – 10 octombrie, de la ora 13:00, în Aula Magna ULB.

De ce ne plângem în fiecare zi că nu avem timp pentru tot ce ne-am propus, dacă zi de zi apar noi tehnologii menite să ne facă viața mai ușoară și să ne ofere mai mult timp? Filmul Speed, In Search of Lost Time, în regia lui Florian Opitz ne arată că, în realitate, devenim sclavii tehnologiei și nu stăpânii ei. Sâmbătă – 10 octombrie de la ora 11:00 și duminică – 11 octombrie de la ora 18:00, în Aula Magna a ULB.

Atmosfera creată de cele mai bune filme documentare din țară și străinătate este completată cu o selecție de muzicieni și instrumentiști hotărâți să facă Sibiul să danseze. Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și pe scena Sălii Thalia răsună ritmuri diverse și genuri muzicale menite să se potrivească precum o mănușă programului AFF 2015.

Sibienii au făcut deja cunoștință cu Fanfara lui Gălan, care a luat la pas centrul istoric și a ridicat în picioare turiștii de la terase.Miercuri și joi, de la orele 16:00, este rândul celebrei Fanfare din Cozmești că facă spectacol în zona pietonală din centrul Sibiului. Ei vor fi urmați de trupele Peste pădure, miercuri, la Sala Thalia de la ora 21:00, și Trei parale, joi de la orele 20:00 în Piaţa Mică și 21:00 la Sala Thalia. Trei parale sunt celebri pentru folosirea instrumentelor vechi aproape dispărute în mediul tradiţional: diverse fluiere, cobza, viola, drâmba, diverse instrumente de percuţie (toba, vuva, daireaua). Vineri se anunță o zi plină pentru iubitorii de muzică bună. Fanfara lui Crăciun promite să vă facă să dansați în Piața Mare, iar trupele Blue Nipple Boy și Roots Revival vă așteaptă în Piața Mică și la Thalia, începând cu orele 19:00. În încheierea Astra Film Festival 2015 Taraful din Clejani vrea să vadă tot Sibiul petrecând în Piața Mică. Concertul lor va începe duminică, de la ora 19:00.

Marți – 6 octombrie, în a douazi de festival sibienii și turiștii sosiți special pentru Astra Film Festival au văzut zeci de filme, de la scânteia care a generat căderea comunismului în Ungaria și Germania de Est (1989, de Erzsebet Racz, Sala Thalia), până la o selecție de filme clasice unite în programul Neorealism și New Realism (Cintia Gil, DOCLISBOA, Habitus). De mare succes s-a bucurat și discuția despre caricaturiști (Dan Perjovschi, Astra Film Cinema) sau concertele care au răsunat în tot central istoric. AFF 2015 reconfirmă statutul de vitrină mondială a filmului de non-ficțiune.

Video jurnalul celei de-a doua zi îl puteti accesa la: www.youtube.com/watch?v=ODoQgy-jLLQ

Search