Ecourile Festivalului Internațional HERMANNSTADTFEST

În perioada 26-28 iunie s-a desfășurat la Sibiu cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Muzică pentru Copii și Adolescenți HermannstadtFest,  organizat de Asociația Domy Music Star, Asociația „David Petrovich pentru Copii” și Palatul Copiilor Sibiu.

Manifestarea a cuprins secțiunile muzică clasică, interpretare muzică ușoară, muzică populară, grupuri vocale și două secțiuni nou introduse la această ediție – Remember Cornel Fugaru și Musical.

Peste 180 de copii din 20 de județe ale României și din alte 6 țări – Bulgaria, Moldova, Ucraina, Spania, Irlanda si Turcia, s-au întrecut în a demonstra calitățile vocale și interpretative juriului condus de compozitorul Adrian Ordean și format din personalități marcante ale culturii și muzicii din România și din străinătate.

Marele Trofeu Hermannstadtfest a fost câștigat de concurenta Yasmine Polacek din Târgu Jiu, iar Marele Trofeu Internațional a plecat către vecinii noștri bulgari, reprezentați de interpreta Monika Karagenova.

Trofeele pe secțiuni au fost acordate astfel: Muzică clasică – Andrei Istudor din Focșani, Muzică Usoară – Adelina Radeva  din Bulgaria și Muzică populară Teodosiu Păducel Vlad Ilie din Petroșani.

Sibiul a fost reprezentat în competiție de 23 de concurenți. Floarea Nicoleta, Lăcătuș Laura și Falamaș Gheorghe și Cătălina Dumitrean au obținut trofee la categoriile lor de vârstă, Vlad Ariana – locul 1,Roșianau Andreea –  locul 1, Dobrotă Andreea – locul 2, Radu Mihaela – locul 2, Nedelcu Bianca –  locul 2, Vânătoru Ana- locul 1, Butilcă Lucian- locul 2.  Restul participanților au obținut mențiuni și premii speciale.

Și în acest an, organizatorii au încurajat  participarea la festival a copiilor talentați din familii dezavantajate, a copiilor cu dizabilități și a copiilor din centre de plasament.  Au participat la festival 5 copii cu dizabilităti – 3 din Republica Moldova, unul din Sibiu și unul din Târgoviște. Trei dintre copii au luat trofeu, unul a luat premiul I și unul premiu II, premiile fiind suplimentate la categoriile la care au participat . Pe langă premiile categoriei, organizatorii festivalului, alături de “Fii star în țara ta” au oferit celor cinci copii și Trofeul Învingătorilor.

În cadrul Galei de premiere au susținut recitaluri invitații de onoare Teodora Sava, Ilinca Băcilă, Nicole Popliuc, Mihai Teacă, Rafael Bobeică, Rareș Mariș și Dominique Simionescu

Proiectul a fost co-finanțat de Consiliul Local și Primăria Sibiu și susținut financiar de Consiliul Județean Sibiu.

Evenimentul la fost promovat de Radio Romania Regional

Search