Regizoarea MURIEL MANEA montează la Sibiu

Nici bine nu s-a terminat Sibiu Fringe Festival şi Teatrul BECOME vine cu un nou spectacol, “O zi de vară” de Slawomir Mrozek, spectacol ce se joacă în cadrul proiectului cultural F.O.P.T.A. „Facilitarea Oportunităţilor Profesionale Pentru Tineri Artişti.

       Izbut (Miky Paicu) este total neîmpăcat cu sine pentru că tot ceea ce îşi propune se înfăptuieşte, iar Neizbut (Adrian Grigoraş) este de-a dreptul nefericit pentru că toate acţiunile sale sunt un eşec. Cei doi se întâlnesc într-o zi de vară … cu o femeie, Dama (Graţiela Bădescu) care îi provoacă în a o cuceri.

           “O zi de vară” – 1983 reactualizează în preocupările dramaturgului o mai veche înclinaţie spre dezbaterea unor idei filozofice de maximă generalitate. Personajele antrenate în cele 3 acte întrupează schimburi sociale,conţinute în situaţii limită.

      „Am ales ca spectacolul să se deruleze în lumea barului, lume care alimentează  dezbaterile filosofice şi sociale. Omul s-a înstrăinat de sine şi prin această înstrăinare, el e învăluit în acţiuni mecanice ca un somnambul obsedat. ”Destinul” este acţionat printr- un telefon,pe care îl putem numi al patrulea personaj. Textul l-am readaptat spaţiului,conturând şi mai puternic angoasa personajelor prinse într-o colivie nevăzută, dar simţită.

     Omul îşi menţine umanitatea atâta timp cât îşi împarte drumul existenţial cu cineva, dar personajele noastre ne conturează un tablou al egoismului secătuitor, luând decizii greşite şi declanşând absurdul.

 Este primul meu proiect pe zona teatrului independent şi vă spun că am rămas plăcut surprinsă de devotamentul actorilor şi al întregii echipe pentru împlinirea actului teatral”, afirmă Muriel Manea, regizor.

                       

       Întâlnirea tinerei generaţii de actori sub îndrumarea talentatei regizoare Muriel Manea într-un asemenea proiect este cu siguranţă un câştig al Companiei de Teatru BECOME, unde tinerele talente îşi găsesc locul.

Miky Paicu şi Adrian Grigoraş au finalizat studiile de actorie la Sibiu la Clasa Profesor Marian Râlea, în timp de Graţiela Bădescu este absolventă de Bucureşti unde a şi obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Absolvenţilor UNATC.

       „Vineri 3 iulie, in plină vară, vă invit la Premiera spectacolului „O ZI DE VARĂ”
De multă vreme aveam acest proiect în plan şi după mai bine de 2 ani am găsit timpul si resursele să îl ducem la capăt!” a spus Adrian Grigoraş, actor Compania de Teatru BECOME.

            Totodată luna iulie vine şi cu un mini turneu – o ministagiune de vară ce va trece prin oraşele: Alba Iulia, Brasov, Mediaş, Rm.Vâlcea, Râşnov, Sebeş, Făgăraş, Avrig, Cisnădie şi Rupea.

Search