Primarul Astrid Fodor și viceprimarii Virgil Popa și Corina Bokor merg la întâlnire cu sibienii din Vasile Aaron

Cu ocazia Zilelor Vecinătății, joi, 25 iunie, de la ora 18:30, se organizează o întâlnire a întregii conduceri a Primăriei Sibiu, cu sibienii din cartierul Vasile Aaron. Evenimentul la care au confirmat prezența primarul interimar al municipiului, Astrid Fodor, precum și viceprimarii Virgil Popa și Corina Bokor, se va desfășura la Școala Gimnazială nr. 24 „Regele Ferdinand”. Scopul întâlnirii este acela de a găsi împreună cu locuitorii soluţii de rezolvare a problemelor din cartier şi, de ce nu, de a sprijini Primăria în luarea unor decizii cu privire la investiţiile viitoare din Vasile Aaron.

 

70 de scări de bloc înscrie la concursul de reamenajare

Deasemenea, pentru concursul „Zilele Vecinatatii dau culoare cartierului Vasile Aaron” s-au înscris peste 70 de scări de bloc. „O surpriză foarte plăcută a fost numărul mare de înscrieri pentru concursul de reamenajare a scărilor de bloc din cartierul Vasile Aaron, organizat împreună cu Policolor, prin care oferim vopsele pentru reamenajarea a 3 scări de bloc. Premiile constau în peste 250 de litri de vopsea” spune Tudor Şt. Popa, preşedintele Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

Înscrierile continuă până duminică pe site-ul www.aios.ro/ZV2015

 

Concursuri pentru cei mici

Un alt concurs care și-a găsit mulți participanți printre copiii din cartier este organizat în colaborare cu societatea Faurecia. Copiii sunt invitaţi să construiască în familie o maşinuţă de lemn (kart) pe care să o prezinte celorlalţi copii în cadrul festivalului. ”Un concurs la fel de atractiv, dar de această dată pentru copii, este cel de construire şi personalizare a maşinuţelor de lemn cu care cei pasionaţi de automobile pot câştiga premiile oferite de Faurecia. Până acum au fost construite peste 20 de maşinuţe de lemn, duminică fiind ziua în care copiii din întreg oraşul îşi vor prezenta maşinuţele urmând să fie desemnate cele mai frumoase dintre acestea”, susține Tudor Șt. Popa.

Marţi, miercuri şi vineri au loc la Super Mamma de pe str. Semaforului evenimentele culturale la care arhitecți, actori şi istorici vor prezenta cartierul Vasile Aaron aşa cum a fost el odinioară.

 

Alte evenimente care se vor desfășura în cartierul Vasile Aaron sunt:

– Târgul Vecinătății. Înscrieri pe site-ul www.aios.ro/ZV2015;

– Persoanele vârstnice își vor putea măsura tensiunea și glicemia în cadrul Expo ONG;

– I’velo oferă gratuit biciclete pentru plimbări prin cartier;

– Zona „Sportul pentru toţi” amenajată de Decathlon oferă zeci de premii celor ce fac mişcare pe perioada celor două zile;

– Baza hipică din cartier va fi deschisă spre vizitare;

– Pe strada Semaforului vor fi instalate echipamente specifice parcurilor de distracții

 

Despre festivalul Zilele Vecinătăţii

Cartierul Vasile Aaron va avea propriul festival ce va culmina cu o petrecere de cartier organizată în weekendul 27-28 iunie, chiar pe bulevardul principal al cartierului – str. Semaforului. Strada va fi închisă circulaţiei auto de vineri, 26 iunie ora 15, până luni, 29 iunie, ora 12, şi va fi redată oamenilor, aici organizându-se concerte pentru toate vârstele, concursuri şi ateliere şi vor fi amenajate o zonă de terase şi una de ”fun-fair”, unde vor fi amplasate echipamente specifice parcurilor de distracţii.  

Evenimentul, aflat la a doua ediţie, este organizat de către Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, fiind cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Search