INCHIDEREA CAMPANIEI “NE ȚINEM DE CARTE LA HABITUS”, EDIȚIA I, 2014

Campania ”Ne ținem de carte”, ediția I 2014, se încheie în data de 11 februarie, la ora 14.00, când vor fi premiați câștigătorii. Festivitatea de premiere va avea loc la Librăria Habitus (Piața Mică 4), în prezența doamnei Daniela Muntean, Inspector activități educative din partea ISJ Sibiu și a domnului Marius Dicoiu directorul ROCK FM, partenerii noștri. ”Invitatul de onoare” este Colegiul Național ”Samuel Von Brukenthal”, marele câștigător al acestei ediții.

           De asemenea, vor fi premiați primii 3 cei mai votați profesori : Andreea Trifu, Lucia Grosu și Andreea Lăzăriciu.

              Clasamentul liceelor a fost stabilit prin impărțirea numărului total al elevilor instituției de învățământ la numărul celor care au cumpărat cel puțin o carte din librăria noastră. Așadar:

–          din cei 488 elevi liceeni ai Colegiului Național ”Samuel Von Brukenthal”, au cumpărat cărți 148, raportul fiind de 1 la 3,3 elevi.

–          din cei 540 de liceeni de la Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna”, 64 au cumpărat cărți, rezultând raportul de 1 la 8,4 elevi.

–          din totalul de 386 de elevi ai Liceului Teoretic ”Constantin Noica”, au cumpărat cărți de-a lungul campaniei 26 de liceeni, raportul fiind de 1 la 14,8.

–           

                Profesorii câștigători în funcție de votul elevilor care au cumpărat o carte în această perioadă sunt:

  1. Andreea Trifu, profesoară de limba și literatura română – 24 de voturi
  2. Lucia Grosu, profesoară de biologie – 18 voturi
  3. Andreea Lăzăriciu, profesoară de limba spaniolă – 13 voturi.

 

Prin proiectul ”NE ȚINEM DE CARTE”, sprijinit de  editurile Corint, Curtea Veche, Polirom și Trei, am vrut să încurajăm accesul la carte și să mediem, cu adevărat, întâlnirea dintre tineri și ceea ce poate părea un obicei desuet și lipsit de finalitate. Se uită, însă, că dincolo de plăcerea implicită, lectura informează și formează. Cultura generală, modul în care gândim, imaginația, gusturile sunt, toate, modelate și de lecturile pe care le avem.

Într-o prima fază, ne-am dorit să-i aducem pe tineri într-un spațiu care să le ofere alternativa lecturii și posibilitatea de a lua parte la diferite evenimente culturale prin oferirea reducerilor la cumpărarea cărților. Fiind un concurs, am apelat și la spiritul de competiție și la ceea ce poate întări sentimentul de apartenență la un grup specific, un grup solidar în care fiecare poate contribui și fiecare poate avea un cuvânt de spus.

Search