Târgul de Crăciun din Sibiu – destinația preferată pentru zeci de mii de turiști

Timp de 43 de zile, centrul Sibiului a fost animat de zeci de mii de sibieni și turiști veniți să vadă deja renumitul Târg de Crăciun din Sibiu. Anul acesta vizitatorii au fost întâmpinați cu multe noutăți: numeroase concerte, Scena de sub brad care a găzduit și anul acesta grupe de colindători, Parcul lui Moș Crăciun, Atelierul lui Moș Crăciun care anul acesta a avut parte nu doar de o schimbare extraordinară a spațiului ci și de 2 teme noi, un plan de amplasament atractiv, mulți expozanți noi și zăpada care a fost prezentă la această ediție, completând atmosfera de sărbătoare.


Weekend-uri pline de culoare

Programul cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu a fost organizat și anul acesta sub tema „Colors of Christmas”. Fiecărui weekend i-a fost atribuită o culoare reprezentativă. Primul weekend a fost „auriu”, a urmat cel „roșu”, „albastru” și „verde”. Ultimul weekend, cel mai strălucitor dintre ele, a fost cel „argintiu”. Atât pe scena mare cât și pe cocheta Scenă de sub Brad, au urcat artiști consacrați precum Ștefan Banică, Nicole Cherry, Ansamblul Artistic Marginimea, Gino, grupe de colindători, iluzioniști, Moș Nicolae, Moș Crăciun, iar în ulima zi a weekend-ului Argintiu au putut fi staruri pe scena Târgului chiar vizitatorii, într-un savuros concert de Christmas Karaoke.


Parcul lui Moș Crăciun

Un proiect deosebit pentru cei mici, creat special pentru acestă ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a fost Parcul lui Moș Crăciun. Un loc de basm, cu personaje de poveste, stânci de piatră, iglu-uri, pădurea de brazi, caruselul, o pistă de minicars și nelipsitul trenuleț. Anul acesta trenulețul i-a plimbat atât pe cei mici cât și pe cei mari pe un traseu de poveste, fiind realizate special pentru Târgul de Crăciun vagoane în care au acces și adulții. Atât cei mici cât și cei mari au fost fascinați de gara Parcului, de unde puteau cumpăra bilete, aștepta trenul pe bancuță sau își puteau face poze, fiind o atracție deosebită.


Ateliere noi pentru copii

Copiii au avut parte de o adevărată căsuță a Moșului, cu mobilier făcut la comandă, șemineu, brad împodobit, toate într-un decor special. Atelierele noi de anul acesta au avut un real succes, gradul de ocupare fiind atins la maxim cu un total de 3499 de copii. În prima săptămână 879 de copii au modelat aluat și au copt cornuri la atelierul „Micul Brutar Panalim” sub îndrumarea maestrului brutar. În săptămâna următoare, 951 de copii au întins aluat și au decupat biscuiți în forme de Crăciun, privind apoi fascinați cum se rumenesc în cuptor. În a treia săptămână 916 de decorațiuni multicolore din mărgeluțe termoadezive au fost făcute de cei mici în cadrul Atelierului Pixel Art, iar în ultima săptămână alți 753 de fitile au fost scufundate în ceară colorată în cadrul Atelierului Lumânărar de Crăciun.


72 de căsuțe cu expozanți din 22 de județe ale țării

Paleta de produse de anul acesta a fost una bogată, Târgul de Crăciun din Sibiu aducând anul acesta 37% expozanți noi în cele 72 de căsuțe, dintre care 33 fiind producători. Vizitatorii au putut găsi în cadrul Târgului produse cu adevărat speciale, precum accesorii și bijuterii în stil Steampunk, globuri și obiecte din sticlă pictate manual chiar la fața locului, produse pe bază de trandafiri și lavandă, compoturi, siropuri și dulcețuri, ceaiuri și accesorii pentru servirea ceaiului, pernițe realizate manual, lumânări în formă de brioșe, moși, brazi, sau alte figurine de Crăciun, decorațiuni și ornamente deosebite și multe produse specifice sărbătorilor de iarnă.


City break la Târgul de Crăciun

Cei care au ales să-și petreacă Sărbătorile departe de casă, au putut opta pentru o ofertă de „city break” care a inclus cazare pentru două nopți, mic dejun inclus, ghidaj în centrul istoric al Sibiului, un voucher pentru Atelierul lui Moș Crăciun, un voucher pentru fotografie de familie la Studioul lui Moș Crăciun, o oră de relaxare la bazin la Baia Populară și un voucher pentru degustare de vin fiert.

 

Proiectul cultural care îmbină toate atracțiile din perioada Târgului de Crăciun din Sibiu se numește Colors of Christmas și este organizat de Asociația Events for Tourism în parteneriat cu A1 Events și municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, an în care Sibiul a deținut titulatura de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.

Search