2 locații Arka Park – gazde ale evenimentului Sibiu Winter Challenge

PUMA Club Sibiu organizează cea de-a doua ediție a evenimentului Sibiu Winter Challenge, sâmbătă, 20 decembrie 2014, între orele 09.00 și 21.00 în trei locații diferite, dintre care două în stațiunea Păltiniș: pârtia Arena Platoș și parcul de aventură Arka Park și una în Sibiu: Arka Park Indoor Climbing Sibiu. Cum locația inițială din Parcul Sub Arini nu va putea fi utilizată, întrucât zăpada se lasă așteptată, am adăugat pe lista locațiilor evenimentului baza sportivă Arka Park Indoor Climbing Sibiu.

Cele 2 locații Arka Park, cea de exterior din Păltiniș și cea de interior din Sibiu vor fi puse la dispoziția publicului larg în cadrul proiectului Sibiu Winter Challenge. Așadar, sâmbăta aceasta, între orele 10.00 și 16.00, toți pasionații de aventură sunt așteptați să încerce activitățile puse la dispoziție în mod gratuit pentru un interval de câte o oră pentru fiecare participant:

Arka Park Paltinis: 10.00-16.00
– Tubbing
– Trasee
– Tiroliană

Arka Park – Indoor Climbing Sibiu: 10.00-16.00
– Panou de catarat
– Bouldering
– Trasee
– Tiroliană

Arka Park Indoor Climbing Sibiu

Parcul de aventură Arka Park a deschis în data de 1 decembrie 2014 o nouă locație: Indoor Climbing Sibiu, pe strada Frigoriferului, nr. 6, zona Calea Turnișorului, o locație unde aventura și distracția își găsesc locul. Gândită ca o alternativă la parcul de aventură outdoor Arka Park din Păltiniș și ca o metodă inedită de a scăpa de rutina zilnică, Arka Park Indoor Climbing Sibiu oferă iubitorilor de sport și aventură posibilitatea de a practica escalada într-o locație de interior sub supravegherea personalului specializat.

Sala de pe Str. Frigoriferului este realizată la standarde internaționale, cu 5 trasee de escaladă, panou de cățărat și panou de bouldering. Cu o suprafață de 800 mp, sala este împărțită în 3 zone de activitate. Prima, zona pentru escaladă și tiroliane, este formată din trasee realizate pe grade diferite de dificultate, care au în componență 55 de elemente de joc și sunt accesibile tuturor indiferent de nivelul lor de agilitate sau experiență.  În cea de-a doua zonă este amplasat panoul de cățărat, care are o suprafață de 130 metri și o înălțime de 9 metri, punând la încercare abilitățile fizice și tehnice ale participanților. Lângă panoul de cățărat se află cea de-a treia zonă, destinată panoului de bouldering, cu o suprafață de 24 metri pătrați și o multitudine de unghiuri și forme. Imaginația fiecărui practicant este folosită din plin la panoul de cățărat și de bouldering, acestea fiind destinate atât începătorilor, cât și cățăratorilor de nivel mediu și avansat.

Sibiu Winter Challenge este un eveniment complex care îmbină activitățile specific sporturilor de iarnă cu distracția nocturnă, oferind participanților toate condițiile pentru practicarea unui sport de iarnă, sub supraveghere specializată. Pe lângă activitățile de la Arka Park, în cadrul “mini-olimpiadei de iarnă” vor avea loc la Arena Platoș concursuri de ski și snowboard, o demonstrație de freestyle snowboard și, în plus, vor fi amenajate următoarele zone de activități: sănii, workshop Salvamont, ski & snowboard monitor, freestyle (snowboard/ski), airsoft, hockey pe zăpadă, ski de tură, activități pentru copii. Evenimentul se va încheia spre seară cu o petrecere pe pârtia Arena Platoș, animată de concertul Gojira & Planet H.

Search