Testează-ţi gratuit Indicele de Masă Corporală la CLINICA PALTINUL

Persoanele care îşi fac griji în privinţa greutăţii corporale au ocazia să ceară sfatul medicilor specialişti în perioada 26-28 noiembrie, când are loc o campanie de testare gratuită a Indicelui de Masă Corporală la Clinica Paltinul.

În plus, personalul specializat va oferi şi sfaturi celor interesaţi.

Greutatea și sănătatea

Menţinerea unei greutăţi corporale normale este esenţială dacă doriţi să vă bucuraţi de o sănătate deplină. Kilogramele în plus cresc riscul apariţiei celor mai frecvente şi grave boli de care suferă oamenii de astăzi, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul şi numeroase forme de cancer.

Ultimele statistici furnizate de specialiştii Institutului Parhon din Bucureşti arată că, în prezent, România ocupă locul trei în Uniunea Europeană privind numărul persoanelor afectate de obezitate.

Scopul campaniei  este încurajarea sibienilor în adoptarea un stil de viaţă sănătos. Vrem, de asemenea, să-i facem pe oameni să conştientizeze riscul pe care îl reprezintă obezitatea.

Indicele de Masă Corporală (IMC), este un raport bazat pe greutatea și înălțimea fiecărei persoane. IMC-ul este un instrument de identificare a problemelor ce pot apărea la adulți, dar nu este folosit ca instrument de diagnosticare. Doar pe baza acestui indice nu se poate determina starea de sănătate a unei persoane. Pentru aceasta sunt necesare teste suplimentare din partea medicului specialist.

Interpretarea IMC-ului

IMC

Ce înseamnă

sub 18,5

subponderal

între 18,5 si 24,9

greutate normala

intre 25 si 29,9

supraponderal

intre 30 si 34,9

obezitate clasa I

intre 35 si 39,9

obezitate clasa II

peste 40

obezitate morbida

Indicele de masă corporală este o metodă care poate fi folosită atât de bărbați cât și de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani. Indicele de masă corporală nu este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate, persoane cu masa musculară mare (sportivi) și vârstnici și nu este menită stabilirii procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase.

Testările se vor face doar în baza programării prealabile.

Derulare campanie: 26,27,28 Noiembrie – 13:00-15:00

Search