Australianul Jason Kubler câștigă a treia ediție Sibiu Open

Marea finală a celui mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank s-a desfășurat în condiții cum nu se poate mai bune. Pe o vreme plăcută, cu tribunele pline, cei doi jucători au avut condițiile perfecte pentru a oferi un meci spectacol.

Moldoveanul Radu Albot, în vârstă de 24 de ani, a ajuns în finala turneului după ce a trecut în primul tur de favoritul 1, Rola Blaz, de Gregorz Panfil în turul II, de Victor Crivoi în sferturi de finală și de favoritul 3, Pere Riba, în semifinală. Radu Albot ocupă în acest moment locul 172.

Australianul Jason Kubler, în vârstă de 21 de ani, a ajuns în ultima fază a competiției după ce în turul 1 l-a întâlnit pe Marek Seimjan, în turul 2 l-a învins pe favoritul 2, Albert Montanes, în sferturile de finală a trecut de Kovalik iar în semifinală l-a învins pe favoritul 7, Potito Starace. Este primul turneu Challenger câștigat de jucătorul australian care ocupă locul 194 în clasamentul ATP.

Finala a început foarte echilibrat. S-a mers cap la cap în primele 4 game-uri. Australianul a început să forțeze în game-ul 5, când a egalat pe serviciul lui Albot de la 40-0. A avut minge de break însă moldoveanul a revenit și și-a câștigat serviciul. În game-ul 7, Albot nu a mai reușit să contracareze retururile puternice ale oponentului iar Kubler a luat break-ul. 5/3, apoi 6/4 și australianul își adjudecă primul set. În setul secund lucrurile aveau să se simplifice rapid pentru Kubler. În cel de-al treilea game, la 40-30 pentru australian, Radu Albot face dublă greșeală și își pierde serviciul. Iar de aici încolo, Kubler câștigă game după game și închide partida la 6/1. Meciul a durat o oră și șase minute.

Cei doi finaliști au fost premiați de primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis și de reprezentanții Raiffeisen Bank România, sponsorul principal al turneului de la Sibiu. Jason Kubler pleacă de la Sibiu cu 6150 de euro și 90 de puncte ATP în timp ce Radu Albot câștigă 3600 de euro și 55 de puncte în clasamentul mondial.


Credit foto: Silvana Armat

Search