Capital Cultural – prima revistă online, dedicată culturii sibiene

Lansăm prima  revistă culturală online din Sibiu. Adunăm laolaltă oameni, idei, locuri și împreună,  promovăm  capitalul  cultural al orașului. 

Cine suntem?

Un grup de tineri, din diferite orașe ale  țării, unii cu exeriență în presă, alții cu  experiență culturală, toţi îndrăgostiţi de Sibiu şi de valorile sale culturale. Împreună căutăm cele mai convingătoare mijloace să aducem oamenii mai aproape de evenimentele culturale la care merita să participe. Am pornit împreună un proiect prin care susținem și promovăm orașul și valorile sale. Încercăm să găsim cele  mai  bune metode de cunoaștere a  normelor de bună  practică culturală. Venim în ajutorul operatorilor culturali și căutăm oamenii care ne sprijină în demersul  nostru.

 „E normal să încurajăm un astfel de demers. În același timp, cred că el trebuie să fie coerent  și  trebuie să se adreseze  tuturor operatorilor culturali,  celor care creează evenimente de calitate. Trebuie să fie legat de nevoia de mai bine a omului de astăzi și de mâine”, spune directorul Teatrului Național  “Radu Stanca”, Constantin  Chiriac.

”Mereu am considerat că este o lipsă, la Sibiu, a consemnării evenimentelor culturale, în perioada în care ele se derulează. Chiar dacă se fac avantcronici, promovări sau conferințe de presă care prezintă evenimentele, toate acestea  nu sunt de ajuns și nu acoperă, așa cum  ar trebui, un eveniment cultural. Este nevoie de o astfel revistă, mă bucură inițiativa și cred că este binevenită pentru  toți operatorii culturali”, a declarat directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, Ioan Bojin.

Cum  arată Sibiul Cultural? Care  este capitalul cultural  al orașului? Ce spun reprezentații instituțiilor de cultură, aflați în primul număr al revistei.

Lansarea  va avea loc joi, 18 septembrie, ora 17.30, la Libraria Habitus (Piața Mică, nr.4).

Credit foto> https://www.facebook.com/RazvanPetrovanPHOTOgraphy

Search