Robin Haase și Victor Hănescu vin la Sibiu Open 2014

Primele două zile ale competiției sunt dedicate turneului de calificări ce va completa tabloul principal al competițiilor de simplu și de dublu. Pe tabloul de simplu vor intra direct 22 de jucători. Primii patru clasați în calificări, patru posesori de wild-card-uri și doi jucători pe pozițiile speciale încheie tabloul de 32 de jucători. De asemenea, pe tabloul de dublu vor intra 16 echipe.

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank pune la bătaie 90 de puncte ATP și premii totale în valoare de 65.000 de dolari.

Cel mai important jucător prezent la Sibiu Open este, fără îndoială, olandezul Robin Haase. Jucătorul olandez a terminat anul 2013 pe locul 43 ATP. A jucat cinci finale, dintre care patru de simplu și finala turneului de Grand Slam Australian Open la dublu, unde a pierdut în fața fraților Bryan. In 2014 a jucat doua semifinale la simplu, una dintre ele chiar Năstase Țiriac Trophy la turneul ATP250 de la București. Olandezul vine direct de la turneul de Grand Slam, US Open, unde a fost eliminat de Andy Murray, în patru seturi. Cea mai bună clasare a sa în topul ATP a fost locul 33, în iulie 2012.

Jucătorii români sunt foarte bine reprezentați pe tabloul principal al celui mai important turneu de tenis din Transilvania. Cel mai prolific jucător român al ultimilor ani, Victor Hănescu, a încheiat anul trecut în Top 100 ATP pentru a 10-a oară în ultimii 11 ani. 2013 a fost un an greu pentru Victor, dar cu rezultate bune pe zgură. Românul a terminat anul cu 14 victorii și 9 înfrângeri pe zgură, 4 victorii și 15 înfrângeri pe hard și două meciuri pierdute pe iarbă. Cel mai bun rezultat pentru Victor în 2014 a fost atingerea semifinalelor la turneul de la Oeiras, unde a fost eliminat de numărul 6 mondial, Tomas Berdych. Alături de Hănescu sibienii iubitori de tenis în vor putea revedea pe teren pe Adrian Ungur, câștigătorul turneului din 2012 și pe Marius Copil precum si pe Jaroslav Pospisil, campionul en-titre al turneului Challenger de la Sibiu.

Victor Cornea va fi singurul reprezentant al Sibiului în competiția prezentată de Raiffeisen Bank. La doar 20 de ani, tânărul sibian a primit din partea organizatorilor turneului un wild-card pe tabloul principal. În doar două luni, Victor a reușit să avanseze aproape 1200 de locuri în clasamentul ATP de dublu, ajungând pe locul 975 la simplu și pe 699 la dublu. „Victor Cornea a avut un parcurs foarte bun în ultimele săptămâni, reușind să ajungă în semifinale și apoi în sferturi la simplu, iar la dublu a câștigat două turnee și a mai jucat două finale în turnee din Circuitul Federației Internaționale de Tenis la două turnee Futures. E adevărat că încă nu are experiență în turnee ATP Challenger, însă a reușit câteva victorii la jucători clasați între 300 și 500 mondial, prin aceasta reușind să mă convingă că poate juca și la nivelul turneelor Challenger. El are nevoie de cât mai multe astfel de turnee și cred că are potențial pentru a ajunge între primii 100 de jucători ai lumii în următorii 2-3 ani”- a declarat Marius Vecerdea, antrenorul lui Victor și directorul turneului Sibiu Open.

Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu.

Partener: Raiffeisen Bank

Sponsori principali: Ambient, Banca Transilvania

Sponsori: Bliss Hotel, Contempo Cars Sibiu, Data Pro, Magnolia Residence, Urban View Media

Parteneri media principali: Digisport, Kiss FM

Parteneri media: Tribuna, Tribuna Sporturilor, Zile si Nopti, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Hermannstadter Zeitung, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, SibiuNews.ro, Stiri de Sibiu.ro, Sibiul.ro, Cemerita.ro, Brylu.ro, InOras.ro, 24H.ro, GhidSibiu.

Search