Invitați speciali și cultură de casă în ultimul weekend Fringe

Sibiu International Fringe Festival se apropie de final. O serie de artiși, performeri și actori au luat parte timp de două săptămâni la festival, susținând dependența de teatru independent, libertatea și creativitatea.

Ultimul weekend Fringe aduce la Sibiu o varietate de stiluri teatrale, dar și de experiențe artistice. De la teatrul absurdului la spectacole longevive și teatru de apartament, Fringe continuă seria evenimentelor culturale în spații neconvenționale. Printre spectacolele care nu trebuie ratate se numără Frumoasa călătorie a urșilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, în regia Cătălinei Buzoianu, Mă tot duc… cu Oana Pellea și Gruia  Sandu și o selecție de patru performance-uri din stagiunea “Se joacă cu casa deschisă”, semnată Lorgean Theatre.

Prin prezența lor la Sibiu Fringe Festival, teatrul independent este susținut și de nume marcante ale teatrului românesc. Avem privilegiul de a vedea în ediția de anul acesta unul dintre cele mai longevive spectacole, care a reușit să depășească în timp convențiile teatrale. Jucat de mai bine de cincisprezece ani, Mă tot duc… ajunge pentru prima dată și la Sibiu. Seria spectacolelor care reunesc nume sonore se continuă cu spectacolul regizat de Cătălina Buzoianu – Frumoasa călătorie a urșilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, după un text semnat de Matei Vișniec.  

Deja un participant de tradiție, Lorgean Theatre revine și anul acesta la Fringe cu patru dintre producțiile celei de-a treia stagiuni (Zone vagi, Tabloul, Huevos congelados, Why so serious), însă și cu o noutate – anunțarea primului concurs de dramaturgie pentru domestic box. În cadrul colaborării cu Sibiu International Fringe Festival, Lorgean Theatre lansează provocarea de a scrie pentru un spațiu aflat la granița dintre mediul familiar (conceptual de domestic box) și actul artistic.

Rezervările pentru spectacole se pot face telefonic la 0745 261 751, biletele se pot achiziţiona atât online pe www.tomtix.ro sau pe www.sbfringe.ro , cât şi de la Centrul de Tineret Sibiu, Str.  Nicolae Teclu Nr. 41, sau din locaţiile gazdă. Întrucât spectacolele din cadrul festivalului se joacă în spații neconvenționale, locurile sunt limitate. Preţul biletelor este de 15 lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii profitând de o reducere de 5 lei. Preţul unui bilet la spectacolul ,,Mă tot duc…” cu Oana Pellea şi Sandu Gruia este de 40 lei.

Search