Poftă de teatru independent?! Hai la Fringe!

Prima săptămână marca Sibiu International Fringe Festival s-a încheiat sub aplauzele primite din partea publicului la spectacolele care și-au pus amprenta asupra a numeroase spații neconvenționale. Cincisprezece spectacole și două concerte au urmărit transformarea Sibiului într-o comunitate dependentă… de teatru independent! 

             Cele cinci dance performance-uri ale Companiei In Between Butoh Italia – Elveția (Sanatorium, Bel Mondo, Symptom, The deathbed și BEINGS) au demonstrat că Fringe Festival își propune promovarea libertății de creație. Spectacolul AD 3874 – Cronică Fantastică, susținut de Teatrul POD din București, a avut la bază un scenariu alcătuit din textele semnate de I.L.Caragiale, punând accentul pe manifestul politic și social.

             Noutatea adusă de Fringe în ediția cu numărul IX este reprezentată de secțiunea  teatru în pădure. Spectacolele desfășurate în Pădurea Dumbrava, noul spațiu alternativ de joc, au avut ca scop colectarea de fonduri pentru tratamentul împotriva cancerului a actorului Radu Botar, unul dintre inițiatorii conceptului de teatru independent. 

             Fringe Festival promite publicului o serie de evenimente culturale și artistice și în săptămâna care va urma. Cu siguranță, cel mai așteptat moment este Mă tot duc… , cu  Oana Pellea și Sandu Gruia. Jucat în franceză, română şi italiană în peste cinci țări, spectacolul este, în fapt, o adaptare după scrierile mai multor autori dramatici, printre care William Shakespeare sau Marc Dore. Programul continuă cu 9 din 10 în regia Letei Popescu, câștigătoarea premiului  UNITER pentru debut, Huevos congelados, în secțiunea teatru de apartament, Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, în regia Cătălinei Buzoianu, după un text de Matei Vişniec și multe alte surprize.

             “Actorii vor fi plătiţi exclusiv din încasările spectacolelor în care joacă. Cumpăraţi un bilet la unul din spectacolele festivalului şi cu siguranţă veţi contribui la dezvoltarea teatrului independent. Cei care vor să susţină festivalul pot intra pe www.creştemidei.ro unde pot susţine campania de crowdfunding. ” a declarat Cătălin Grigoraş, directorul Sibiu International Fringe Festival.

 Rezervările pentru spectacole se pot face telefonic la 0745 261 751, biletele se pot achiziţiona atât  online pe www.tomtix.ro sau pe www.sbfringe.ro , cât şi de la Centrul de Tineret Sibiu, Str.  Nicolae Teclu Nr. 41, sau din locaţiile gazdă. Preţul biletelor este de 15 lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii profitând de o reducere de 5 lei. Preţul unui bilet la spectacolul ,,Mă tot duc” cu Oana Pellea şi Sandu Gruia este de 40 lei.

Search