Bulevardul Coposu se închide pentru prologul Red Bull Romaniacs

Cea de-a 11-a ediție a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, va aduna la start peste 370 de competitori din 40 de țări. Ca în fiecare an, sibienii și turiștii vor avea ocazia să vadă pe viu super-starurile curselor de hard enduro la Prologul Red Bull Romaniacs, organizat în centrul Sibiului, pe bulevardul Coposu. Obstacolele artificiale create de Andy Fazekas și echipa sa de la Clubul Crazy Bike vor testa serios îndemânarea riderilor pe întreaga durată a zilei de 15 iulie.

Pentru amenajarea Prologului Red Bull Romaniacs, bulevardul Corneliu Coposu va f închis între zilele de 13 iulie (duminică) de la ora 06:00 și 16 iulie (miercuri) până la ora 06:00. Între zilele de 13 iulie și 15 iulie – ora 06:00, străzile Berăriei și Independenței vor fi deschise, ca rută alternativă pentru autoturismele care doresc să traverseze zona. Aceste două străzi vor fi închise, la rândul lor, între 15 iulie – ora 06:00 și 16 iulie – ora 06:00. În aceste 24 de ore bulevardul Corneliu Coposu va fi închis între sensurile giratorii de la Spital și Piața Unirii (magazinul Dumbrava). De asemenea, în ziua de 15 iulie, între orele 08:00 și 22:00, strada Gimnasticii va fi utilizată ca rută de întoarcere pentru concurenții ce se îndreaptă spre startul competiției. „Ne cerem scuze sibienilor pentru micul disconfort pe care îl provocăm în aceste trei zile. Prologul este cea mai vizibilă etapă a acestui raliu, este un eveniment preluat de presa centrală și internațională și oferă orașului Sibiu și mai multă vizibilitate peste hotare. Toți ochii din sporturile cu motor sunt îndreptați spre prologul Red Bull Romaniacs. Promitem un spectacol total și anul acesta, ca în fiecare an”, spune Andy Fazekas, mastermind-ul din spatele Prologului Red Bull Romaniacs.

Pe lângă punctele de spectatori disponibile pe parcursul fiecărei zile de traseu offroad sibienii vor avea ocazia să își vadă din nou favoriții la finish-ul Red Bull Romaniacs, ce va avea loc în data de 19 iulie, în Dealul Gușterița la Hill Climb.

 

Despre Red Bull Romaniacs:

Cu mai mult de zece ani în urmă, Martin Freinademetz (campion mondial de snowboard și un pasionat al sporturilor extreme în general) a descoperit, în șaua motocicletei, frumusețea Carpaților. Alături de echipa de la Xventure și-a dorit o cursă care să îmbine rally-raidul cu enduroul și așa a apărut cel mai dificil raliu hard enduro din lume, o competiție făcuta de rideri pentru rideri.

În 2004, Sibiul a devenit pentru prima dată locul unde rideri din toată lumea își depășesc limitele în încercarea de a ajunge la finișul Red Bull Romaniacs. Chiar din primul an, Prologul din centrul Sibiului a devenit un punct de reper al raliului și a arătat lumii întregi că hard enduro sau enduro extrem înseamnă o provocare care poate fi urmărită de mii de spectatori.

În cele zece ediții raliul a explorat Carpații, iar frumusețea peisajelor românești a devenit celebră peste tot în lume.Cyril Despres (de 5 ori câștigător al Raliului Dakar), a fost primul rider care a câștigat Red Bull Romaniacs, repetând performanța în 2005 și 2007.

Orice ediție începe cu Prologul din inima Transilvaniei. Tone de piatră, bușteni, cauciucuri, mașini sunt aduse în centrul orașului Sibiu și sunt transformate într-un traseu care este proiectat pentru a arăta cu ce se vor confrunta riderii în timpul celor patru zile de off-road. Clasamentul din oraș este luat în considerare atunci când se stabilește ordinea de start pentru prima zi de off-road (prima zi în munți).

Indiferent de clasa la care s-au înscris Gold, Silver Single, Silver Echipe, Bronze Single, Bronze Team, Iron, riderii au parte în fiecare zi de provocări extreme. În unele zone ale traseului este dificil să urci și să cobori la pas, însă concurenții trec prin aceste porțiuni în șa.

Trasele măsoară zilnic între 100 și 200 km, în funcție de clasă, iar riderii le parcurg cu ajutorul GPS-ului – în fiecare seară se încarcă harta pentru ziua următoare.

Pentru a fi pe lista celor care termină raliul, un rider trebuie să aibe suficiente abilități tehnice pentru a-și duce motocicleta în fiecare zi la finiș; în plus trebuie să vină cu motocicleta bine pregătită pentru un eveniment de enduro extrem și să se antreneze când vine vorba de utilizarea GPS-ului.

Unul dintre lucrurile cele mai impresionante la Red Bull Romaniacs este faptul că la acest eveniment amatorii sunt tratați în același mod ca și riderii profesioniști. Un concurent de la clasa Hobby este la fel de important pentru echipa Red Bull Romaniacs ca un rider de la echipele de uzină. Practici enduro extreme ca un hobby, dar cand ai venit la cel mai dificil raliu hard enduro din lume vei sta la aceeași masă cu piloții profesioniști.

Search