Prezentări de modă ieșite din comun la Feeric Fashion Days 2014

Cel mai important festival de modă din Balcani, Feeric Fashion Days, pornește mâine, 17 iunie 2014, cea de-a șaptea ediție. Cea mai mare ediție de până acum. În fiecare zi de festival, sibienii, turiștii, ziariștii și bloggerii de modă din toate colțurile lumii invitați la Sibiu vor putea vedea între patru și cinci prezentări individuale realizate de unii dintre cei mai cunoscuți designeri români și străini. Rând pe rând, în fața publicului deja învățat cu spectaculosul prezentărilor de modă marca Feeric își vor prezenta noile colecții designeri precum Adina Buzatu, Iris Șerban, Cristian Samfira, Natalia Vasiliev, Bianca Popp sau Maria Simion, Charles & Ron, Yvette Haas, Filip Roth, Bojana Jevtic sau Evgheni Hudorojcov, o parte din designerii străini invitați la Sibiu.

            Feeric Fashion Days debutează cu o locație în premieră, marți, la ora 15, pe spectaculoasele terase ale carierei de piatră de la Turnu Roșu. Designerul moldovean Evgheni Hudorojkov, stabilit acum în New York, a acceptat imediat provocarea unei prezentări dificile dar inedite. După ce și-a prezentat ultimele colecții la liziera pădurii Dumbrava în cadrul unei prezentări din tramvai, în anul 2012, în pârâul Palatului de Vară al baronului Brukenthal din Avrig în 2013, Bianca Popp a creat o colectie speciala pentru o punere în scenă complet atipică, în fântâna arteziană din Piața Mare. Arhitectura Pieței Mari va fi completată de geometria jeturilor de apă printre care vor defila cele 16 modele ce vor prezenta colecția realizată de designerul bucureștean. Ziua de marți se încheie tot cu o prezentare acvatică, extrem de curajoasă. În premieră în România, pe lacul Muzeului în Aer Liber Astra, Feeric Fashion Days organizează o prezentare de modă în bărci. Natalia Vasiliev va prezenta o nouă colecție spectaculoasă în clipocit de vâsle pentru că modelele vor fi aduse pe scena de pe lac cu bărcile. Programul zilei de marți este completat cu prezentarea Lany`s de pe Pasajul Scărilor și cu vernisajul expoziției realizată de Michelle Du Xuan, Edward Aninaru, Katya Tsyganova, Ovidiu Oltean în Piața Mare.

            Gabriela Atanasov, prezentă pentru prima dată la Feeric Fashion Days, deschide ziua de miercuri cu o prezentare pe bd-ul Nicolae Bălcescu, în fața hotelului Împăratul Romanilor. Apoi, o nouă prezentare cu totul și cu totul inedită va avea loc la Depoul CFR. După succesul prezentării lui Cristian Samfira de anul trecut, anul acesta maltezii Charles & Ron au acceptat să prezinte ultimele lor creații într-un spațiu cu totul deosebit. Backstage-ul prezentării va fi un vagon, adus cu locomotiva pe placa turnantă a Depoului, de unde modelele vor porni pe pasarela creată pentru prezentare. Feeric Fashion Days continuă miercuri cu o prezentare cu iz baroc, realizată de Simona Semen în Piața Huet iar ziua se închide cu prezentarea Lianei Boer, în Hala Balanța, „cartierul general” al festivalului pentru cele cinci zile.

            Anul trecut, Ana Maria Șut a trecut prin mari emoții. Tânărul designer sibian și-a prezentat colecția, în Piața Aurarilor, pe o ploaie puternică ce părea să distrugă întreg spectacolul. A ieșit însă o prezentare excepțională, extrem de puternică din punct de vedere vizual sub marii stropi de ploaie. Anul acesta, Ana Maria a preluat prezentarea de la Monumentul Eroilor din Șelimbăr și deja știm că o va duce la capăt indiferent de condiții. De la ora 17, Maria Simion schimbă complet decorul Pieței Cibin. Printre fructe, legume și tarabe, Maria își prezintă publicului noile creații. Două ore mai târziu, Cristian Samfira pune în scenă o prezentare ce poate părea imposibilă. Banda care transportă bagajele călătorilor ce ajung la Aeroportul Internațional Sibiu este transformată în pasarelă pentur modelele ce vor prezenta noile lui creații. Rozalia Bot în Turnul Sfatului și Florin Surugiu, cu o prezentare 3D în Hala Balanța, încheie cea de-a treia zi de festival.

            Filip Roth deschide ziua a patra cu o prezentare în Fabrica Boromir, de la ora 15. Apoi, la ora 19, Ana Maria Cornea creează o pasarelă între portalul Muzeului Național Brukenthal și Piața Mare. Prima seară de gală începe cu un concert extraordinar Direcția 5 pe scena și pasarela suspendată din Piața Mică. În prima seară a Galei Feeric, sibienii și turiștii vor putea vedea creații semnate de  Mihaela Cirlugea, Bianca Bratosin, Diana Voevutki, Filomena Chifor, Adriana Delia Bărar și Alina Maria Mărgulescu.

            Ultima zi a prezentărilor de modă din cadrul celei de-a șaptea ediții a Feeric Fashion Days ia startul la Palatul Brukenthal din Avrig unde își va prezenta noua colecție designerul sibian Anca Stănilă. Podul Regina Maria care trece peste râul Cibin, vechiul pod de piatră, intră și el la capitolul premiere la Feeric, pentru prezentarea colecției semnată de  Iris Șerban. La ora 19, 20 de modele vor coborî din sala Tezaurului Muzeului de Istorie, pe balcon și apoi în superba curte interioară a Casei Altemberg. În cea de-a doua seară de gală, pe scenă vor concerta Anca Marginean și Magic Band iar noi colecții vor prezenta Paula Păduroiu, Cristina Dan, Georgiana Nicolaescu – Giuka, Guban, La mode toujurs, Bojana Jevtic și Adina Buzatu.

            Cea de-a șaptea ediție Feeric Fashion Days se va încheia duminică. După workshop-ul Quantuum România, o mare parte dintre designeri vor realiza alături de fotografii festivalului pictoriale pentru noile lor creații.

 

Accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Days 2014 este gratuit. În caz de condiții nefavorabile toate showurile se vor reloca în Hala Balanța. Tot aici, în fiecare seară, designerii, modelele, vedete și personalități din lumea modei se vor strânge în Clubul Feeric, de la ora 22, pentru  afterparty.

 

Feeric Fashion Days are loc între 17 și 22 iunie. Evenimentul este organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Search