Cel mai mare turneu de tenis pentru juniori din ultimii 20 de ani s-a desfasurat la Sibiu

Sibiu, Iași, București, Craiova, Pitești, Petroșani, Brașov, Cluj, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Arad. Toată țara a trimis pentru cinci zile, la Sibiu, la Clubul Sportiv Pamira, cei mai promițători juniori pentru un turneu fără egal în ultimii 20 de ani în tenisul românesc. Pamira Open este un turneu destinat juniorilor între 10 și 14 ani, legitimați la Federația Română de Tenis. Turneul contează în clasamentul național al FRT la toate cele trei categorii de vârstă, 10, 12 și 14 ani. Doar 2 orașe din țară (Sibiu și București) găzduiesc astfel de turnee care se desfășoară pe sistemul Cupei Federației. Fiecare echipă este formată din doi jucători care joacă fiecare câte un meci de simplu iar apoi, împreună, meciul decisiv de dublu.

             Turneul a început în 21 martie cu ziua dedicată înscrierilor și ședințelor tehnice. În 22, pe cele 8 terenuri erau aliniate la start 63 de echipe din întreaga țară. Județul Sibiu a fost reprezentat de 14 echipe dintre care cinci aparținând Clubului Pamira. De departe cea mai disputată categorie, atât la masculin cât și la feminin a fost cea de 14 ani. După ce la singurul turneu al lunii martie de categorie A (ca valoare, imediat sub campionatele naționale) juniorul sibian Călin Simu a jucat finala la dublu, la Pamira Open tânărul a impresionat de-a dreptul. A fost singurul jucător de pe tabloul masculin care a făcut maxim de puncte, învingând în absolut toate meciurile. Situat pe locul 10 în clasamentul național înaintea turneului, Călin a făcut echipă cu Nini Dică din Timișoara, locul 4 înaintea turneului. Cei doi au câștigat finala, cu scorul de 2-1 în fața cuplului Petru Berdilă (Bacău) – locul 6 și Raul Ciupe (Zalău) – locul 9. În urma acestui rezultat, Călin Simu a avansat până pe locul 7 în clasamentul național.

            Și la feminin, la categoria 14 ani, lupta a fost la fel de strânsă. Echipa Oana Corneanu – locul 6 / Velcea Andreea – locul 8 a câștigat finala în fața cuplului Francesca Duca – locul 10 / Alexandra Braga – locul 20. Andreea Velcea a reușit, la fel ca și Călin Simu, să adune punctaj maxim la finalul turneului.

            „Luna martie a fost una extraordinară din punct de vedere sportiv pentru Clubul Sportiv Pamira. Am găzduit singurul turneu din țară de grad A în luna martie și am avut un succes remarcabil cu Cupa Pamira. Ne bucură nespus faptul că din ce în ce mai mulți tineri decid să se apuce de tenis. Probabil succesele Simonei Halep din ultima perioadă stimulează atât părinții cât și tinerii pentru a se apuca de acest sport minunat”, spune Marius Vecerdea, președintele Asociației Club Sportiv Tenis Pamira.

Asociația Club Sportiv Tenis Pamira va organiza în anul 2014 trei turnee internaționale ce punctează în clasamentele ATP/WTA. Ultima săptămână a lunii mai va fi dedicată primului turneu internațional feminin din istoria Sibiului, turneu cu premii de 10.000 $ și cu puncte în clasamentul mondial feminin, WTA. La sfârșitul lunii iunie cea de a 3-a ediție a turneului Pamira Open, va oferi din nou șansa jucătorilor să puncteze în clasamentul mondial masculin de această data, ATP  iar ultima săptămână a lunii septembrie este dedicată turneului Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis din Transilvania și al doilea ca importanță internațională găzduit de România.

Search