Spectacol total la Transilvania Rookie Fest

Tineri snowboarderi din Austria, Germania, Slovacia, Cehia, Bulgaria și Romania s-au întrecut într-o etapă super spectaculoasă a World Rookie Tour, în complexul de ski și snowboard Arena Platoș. 24 de tineri snowboarderi din toate colțurile Europei au venit în weekendul 17-19.01.2014, în Funpark-ul Arena Platoș pentru cea de-a doua etapă a World Rookie Tour. Transilvania Rookie Fest a fost inclusă pentru a patra oară în calendarul sportiv al celei mai importante competiții de snowboard destinate tinerilor snowboarderi. Concursul ce a avut loc în weekend în funpark este cotat la 2 stele TTR și a fost împărțit în două categorii de vârstă, Grom și Rookies.

            Cei 24 de concurenți au trecut de mai multe ori prin patru stage-uri în funpark-ul Arena Platoș, având la îndemână diferite obstacole artificiale pentru a performa sărituri cât mai spectaculoase. Austriecii și slovacii au avut competitori serioși în tinerii veniți din Bulgaria, care au demonstrat că sporturile de iarnă cunosc o adevărată explozie în țara de peste Dunăre. După cum era de așteptat, podiumul clasei Rookie a fost cel mai disputat. Juriul a departajat la câteva sutimi locul 3 de locul I, adjudecat de slovacul David Kordiak, cu un total de 9.5 puncte cumulate din cele două manșe oficiale. Locul secund i-a aparținut lui Simon Reitsamer, cu o nota finală 9.3 iar pe cea de-a treia poziție s-a situat austriacul Moritz Amsuess, cu 9.18 puncte.

            La clasa Grom Moritz Kaufmann din Austria s-a detașat de restul competitorilor cu o notă finală de 8,73 în timp ce Jan Rovensky din Cehia a luat locul secund cu 7.8 iar bulgarul Kamen Petrov locul 3 cu un total de 6,97 puncte. Competitorii români s-au prezentat mai mult decât onorabil. Matyas Iszlay a terminat pe poziția 5 la clasa Grom iar Septimiu Lupean a încheiat pe 7 la Rookies. Zusana Medloa din Slovacia a fost singura fată înscrisă în concurs la categoria Rookies. Ea, alături de câștigătorul categoriei masculin au primit biletele pentru Volkl World Rookie Finals ce va avea loc în stațiunea austriacă Ischgl, concursul în care se va stabili marele câștigător al World Rookie Tour.

Rezumat video: http://www.youtube.com/watch?v=AJI71d-zt6I&feature=youtu.be

Credit foto: hila.ro

Search