Sibiul s-a trezit din hipnoză după două zile de magie

Timp de două zile, în Sibiu s-au petrecut minuni. Prezentări pe care nimeni nu le înțelege, trucuri, fapte desprinse aduse de la limita imposibilului. Unii dintre cei mai buni magicieni, iluzioniști și neo-magicieni din țară s-au întâlnit la Sibiu pentru un weekend magic, în care sibienii au redevenit, chiar și pentru câteva minute, copii.

Vineri și sâmbătă, trecători, turiști sau gură-cască au trăit experiența vieții lor. La fiecare colț al centrului orașului, se petrecea ceva minunat. Trecători hipnotizați, tineri și tinere uluite de cât de ușor pot fi sparte barierele minții lor. Magie, ce mai! „De-a lungul celor 2 zile cât a durat Sibiu Magic Weekend, am fost peste tot întâmpinați cu ospitalitatea caracteristică și cu multă, multă curiozitate și uimire. Deși s-a observat o lipsă a înțelegerii fenomenului de magie și hipnoză de scenă, aceasta a fost o provocare pentru noi, provocare ce ne-a dat ocazia să oferim noi orizonturi în legătură cu ceea ce putem face și experimenta folosindu-ne abilitățile și simțurile cu care suntem în mod natural inzestrați. Personal sper ca acest festival să fie doar începutul transformării Sibiului într-o capitală a artelor minții, care să marcheze o evoluție, o ieșire din credințele supranaturale care ne limitează și o trecere într-o lume unde, cu ajutorul inteligenței și a abilităților noastre minunate să putem marca an de an uimirea și curiozitatea în sufletele sibienilor, la Sibiu Magic Weekend!”, spune Cosmin Iacobeț, cel mai cunoscut artist român în arta hipnozei.

Sala de festivități a Bibliotecii Astra a fost neîncăpătoare pentru sutele de sibieni care au vrut să vadă cu ochii lor trucurile lui Verdini, efectele hipnozei lui Cosmin Iacobeț sau glumele misterioase scoase din „joben” de Mydas. De la numere de mentalism, porumbei apăruți din senin sau subiecți care și-au uitat chiar și numele de familie în urma hipnozei, sibienii le-au văzut pe toate. Și și-au tocit palmele aplaudând minunățiile reușite pe scenă de cei trei artiști. „Publicul sibian a fost deschis, ceea ce a urmat a fost doar un vis îndeplinit. Pentru mine, a-i face pe ceilalți fericiți reprezintă un țel în viață și un fel de a fi. Reacțiile spontane ale celor implicați vorbesc de la sine prin natura expresivității. Condițiile au fost extraordinare. Sper din tot sufletul la continuitate pentru a putea arata celor implicați cine sunt cu adevărat”, spune Ionuț Alexandru Marcu, cunoscut deja sibienilor sub pseudonimul Trei de Treflă. „Așa cum am promis, locuri și locații din Sibiu au devenit magice cu ajutorul vrăjitorilor moderni. Pe parcursul a două zile, Verdini, Mydas, Trei de Treflă, XMAS, MX, Iulia Doda au făcut ca Sibiul să devină capitala magiei. Este primul spectacol de asemenea dimensiune din România. Spectacolul stradal a umplut sufletele spectatorilor de bucurie și sperăm că și de uimire”, spune Răzvan Tempean, organizatorul Sibiu Magic Weekend.

Search