Jaroslav Pospisil este campionul Sibiu Open 2013

Jaroslav Pospisil a câștigat turneul Sibiu Open, după un meci tensionat împotriva italianului Marco Cecchinato. Cehul, în vârstă de 32 de ani, a rezistat mai bine atât fizic, cât și psihic, împotriva adversarului său mai tânăr cu nu mai puțin de 12 ani.

Marco Cecchinato și-a adjudecat primul set, scor 6-4, după un concurs de break-uri și re-break-uri în care cei doi și-au testat atât propriile limite, cât și limitele oponentului. În setul al doilea, Jaroslav a schimbat tactica și l-a plimbat pe Cecchinato dintr-un colț în celălalt al terenului. Cehul a revenit surprinzător în meci și a reușit să-și adjudece actul al doilea cu un scor identic, 6-4. Actul decisiv a fost mult mai ușor pentru Pospisil decât se anticipa. Cehul nu a cedat în fața adversarului său, mult mai bine clasat, care, însă, nu a știut să gestioneze partida din punct de vedere psihologic și și-a arătat frustrarea în repetate rânduri. Pospisil a luat decisivul cu 6-1, învingându-l, astfel, pe favoritul 8 al turneului, Marco Cecchinato.

“Jaroslav a jucat incredibil astăzi. Eu am avut un turneu bun aici, am intrat cu încredere în meci, dar astăzi, Jaroslav a fost mult mai bun. Totul i-a ieșit – loviturile pe stânga, pe dreapta… Le mulțumesc susținătorilor mei din tribune și sper ca, la anul, să ne revedem aici, la Sibiu”, a declarat italianul în vârstă de 20 de ani.

Jaroslav Pospisil devine, astfel, campionul celei de-a doua ediții a Sibiu Open, după ce l-a eliminat, în semifinale, pe campionul de anul trecut, Adrian Ungur.

„Într-adevăr, așa cum a spus și Marco, am jucat incredibil. Am jucat așa cum o făceam când eram în top 100. Mă bucur foarte mult pentru acest trofeu, mai ales că nu mai câștigasem un turneu ATP Challenger de la începutului anului 2011. Îl felicit pe Marco, este un jucător tânăr, extrem de talentat, care cu siguranță are un viitor frumos în acest sport. Turneul de la Sibiu mi-a priit, toată lumea a fost prietenoasă și a făcut tot posibilul să ne asigure toate condițiile necesare. Ne vedem și anul viitor”, a declarat noul campion, după ceremonia de premiere.

Trofeul i-a fost înmânat noului campion de către primarul Sibiului, Klaus Johannis. “Îi felicit pe jucători şi pe spectatorii care au rezistat până la finalul meciului, în pofida frigului. Felicitări şi organizatorilor care au făcut o treabă excelentă. Pentru Sibiu este important să avem evenimente de calitate, iar Sibiu Open, chiar dacă este doar la a doua ediţie, a pus Sibiul şi România pe harta sportului internaţional”, a declarat Klaus Johannis.

Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Partener: Carpatica Asig

Sponsori principali: Ambient, Lytos, Polipharma

Sponsori: Contempo Cars Sibiu, CD Sensoric, Ciserom, Data Pro, Magnolia Residence

Parteneri media principali: Digisport, Kiss FM

Parteneri media: Tribuna, Getica OOH, Tribuna Sporturilor, Zile si Nopti, Antena 1 Sibiu, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Portocalia, SibiuNews.ro, InOras.ro

Search