Ungur, singurul rămas în competiția SIBIU OPEN

Adrian Ungur, câștigătorul turneului de la Sibiu de anul trecut este singurul jucător român ce a rămas în competiție după cea de-a doua zi de partide pe tabloul principal al celui mai puternic turneu de tenis din Transilvania – Sibiu Open, prezentat de Carpatica Asig.

      Adrian Ungur l-a întâlnit în primul tur pe Răzvan Sabău. Fostul campion de juniori la Wimbledon a intrat pe tabloul principal din calificări și nu a reușit să îl învingă pe campionul en-titre. Ungur a pornit partida ca din tun și a câștigat primul set cu 6-1. Sabău a opus însă o rezistență mult mai solidă în setul secund și a împins partida în tie-break, însă experiența lui Ungur a fost decisivă iar campionul merge mai departe și îl va întâlni în următorul tur, astăzi, pe Steven Diez.

        Florin Mergea, cel mai bun jucător român de dublu, s-a chinuit serios cu serviciul incredibil de puternic al germanului Richard Becker. Primul set s-a încheiat în favoarea germanului, 6-3, Mergea a revenit în setul secund și l-a adjudecat cu 6-4 însă în decisiv s-a ajuns în tie-break și germanul a câștigat. Ușor accidentat, Victor Crivoi nu i-a pus mari probleme bulgarului Tihomir Grozdanov. Cu 6-1, 6-2 Grozdanov a avansat în faza următoare, unde va da piept cu favoritul 3, Julian Reister.

      În primul tur al tabloului principal, Reister a trecut foarte ușor de Alexandru Carpen. Tânărul tenismen român a câștigat turneul de calificări desfășurat cu o săptămână înaintea competiției principale însă tragerea la sorți i-a adus unul dintre cei mai dificili adversari. Reister a terminat meciul rapid, în două seturi, 6-1, 6-0. O soartă asemănătoare a avut-o și Rareș Ispas. Juniorul clubului Pamira a dat în primul set de favoritul doi, cehul Jan Hajek. Component al echipei de Cupa Davis, Hajek a cedat câte un game pe set și va juca în turul următor împotriva lui Alessandro Giannessi.

       Principalul favorit al competiției, italianul Filippo Volandri a avut un meci foarte simplu, trecând de ucrainianul Artem Smirnov în două seturi, 6-0, 6-0. „Am avut un meci mult mai ușor decât m-am așteptat, ceea ce e foarte bine pentru că mă pot odihni mai mult pentru meciurile următoare. Sunt sigur că meciurile vor deveni din ce în ce mai dificile pe măsură ce vom avansa în competiție”, a declarat Filippo Volandri, la finalul primei partide disputate de el pe tabloul principal.

         Sibiu Open continuă astăzi cu trei meciuri foarte interesante. De la ora 13, Julian Reister îl întâlnește pe Tihomir Grozdanov, de la ora 15, Filippo Volandri joacă împotriva lui Richard Becker iar de la ora 16:30 Adrian Ungur joacă împotriva lui Steven Diez. Toate cele trei partide se vor desfășura pe terenul central.

      Vineri, Sibiu Open se mută în Piața Mică, în spațiul din fața Casei Artelor. Aici va fi amenajat un teren de mini-tenis pentru toți copiii care vor dori să învețe tainele tenisului. Sibienii vor putea urmări pe un ecran de mari dimensiuni partidele din sferturile de finală ale competiției, transmise în direct prin intermediul DigiSport.

               Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig se desfășoară între 21 și 29 septembrie la Baza Pamira, pe strada Calea Șurii Mici, nr. 39. Accesul publicului va fi gratuit până în faza semifinalelor. Pentru ultimele acte ale competiției, biletele vor costa 25 de lei și includ accesul la semifinale și la finala de dublu în ziua de sâmbătă și la marea finală a Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig ce va avea loc duminică, în 29 septembrie.

 

Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Partener: Carpatica Asig

Sponsori principali: Ambient, Lytos, Polipharma

Sponsori: Contempo Cars Sibiu, CD Sensoric, Ciserom, Data Pro, Magnolia Residence

Parteneri media principali: Digisport, Kiss FM

Parteneri media: Tribuna, Getica OOH, Tribuna Sporturilor, Zile si Nopti, Antena 1 Sibiu, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Portocalia, SibiuNews.ro, InOras.ro

Search