Cei mai buni tenismeni români în luptă pentru Sibiu Open

Sibiu Open este cel mai important turneu de tenis din Transilvania. După ce în anul 2012 a oferit premii de 30 de mii de dolari, turneul și-a dublat valoarea pentru această ediție, în joc fiind puse premii de 75 de mii de dolari precum și 100 de puncte ATP. Tabloul principal al turneului este format din 32 de jucători. Pe lângă tenismenii invitați să participe la acest turneu, patru jucători vor apărea pe tabloul principal în urma unor wild-card-uri oferite de organizatori. Unul dintre aceste wild-card-uri va fi oferit câștigătorului turneului ce va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Tenis Club Pamira. Turneul se adresează exclusiv jucătorilor români iar până în acest moment sunt înscriși în competiție 40 de jucători. Turneul începe sâmbătă, 14 septembrie, la ora 10.

            „Am considerat mult mai potrivit să ofer o șansă tuturor jucătorilor români să joace la un turneu de asemenea anvergură. Federația Română de Tenis a răspuns pozitiv acestei inițiative și a decis să includă în calendarul național FRT această competiție. România duce lipsă de astfel de turnee, care sunt benefice mai ales juniorilor de perspectivă”, spune Marius Vecerdea, directorul celui mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig.

            Al doilea wild-card la Sibiu Open i-a fost oferit de organizatori lui Florin Mergea, component de bază al echipei României de Cupă Davis. Mergea a avut un parcurs foarte bun la dublu în acest an competițional, reușind să urce până pe poziția 65 în clasamentul mondial de dublu. Mergea a participat la US Open alături de câștigătorul turneului ATP 250 de la București, Lukas Rosol, fiind însă eliminați în primul tur.

            Alte două wild-card-uri se vor duce către doi jucători extrem de importanți în tenisul mondial. Numele lor rămân încă o surpriză, iar sibienii sunt invitați la un concurs, pe pagina de Facebook a evenimentului www.facebook.com/SibiuOpen. Toți fanii paginii sunt invitați să ghicească numele acestui jucător, folosind următoarele indicii: este născut în același an cu Roger Federer, a fost clasat în Top 25 mondial și a reușit în cariera sa să îi învingă pe toți cei patru granzi, Federer, Nadal, Djokovic și Murray. Premiul concursului este una dintre rachetele acestui jucător.

             Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig se va desfășura între 21 și 29 septembrie la Baza Pamira, pe strada Calea Șurii Mici, nr. 39. Accesul publicului va fi gratuit până în faza semifinalelor. Pentru ultimele acte ale competiției, biletele vor costa 25 de lei și includ accesul la semifinale și la finala de dublu în ziua de sâmbătă și la marea finală a Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig ce va avea loc duminică, în 29 septembrie.

Sibiu Open – prezentat de Carpatica Asig este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Foto: Adrian Ungur, castigatorul editiei trecute – Sebastian Marcovici

Search