Master-class-uri de operă și operetă în cadrul „Classics for Pleasure”

12 tineri soliști de operă și operetă din România, Franţa și Olanda studiază timp de 6 zile împreună cu reputaţi profesori de la Opera Metropolitan din New York. Masterclass-urile de operă au loc între 8 și 14 august la Filarmonica de Stat din Sibiu.

7 soliști de operă din România, 3 din Olanda și 2 din Franța vin la Sibiu, între 8 și 14 august, pentru studia operă la cel mai înalt nivel alături de profesori care dau „ora exactă” în această artă, muzicieni ai operei Metropolitan din New York.

Ira Siff este new-yorkez, crescut pe holurile vechii opere Metropolitane din New York, admirator declarat al faimoșilor soliști din anii 60. A obținut diploma în arte frumoase la Cooper Union și și-a făcut debutul ca tenor în anul 1970. În anul 1981 a fondat în New York compania La Gran Scena Opera, alături de care a concertat în nenumărate teatre și opere din Londra, Barcelona, Belfast, Madrid, Edinburgh sau Munchen.

Alături de Ira Siff, Liora Maurer va modela vocile tinerilor artiști în cadrul acestor master-classuri care se desfășoară la Sibiu. Liora Maurer s-a alăturat operei din New York în anul 1997 și operei Metropolitane în anul 2008. A pregătit numeroase producții la cea mai faimoasă operă new-york-eză, printre care și Boema, de Franco Zeffirelli sau spectaculoasa Maddame Butterfly, regizată de Anthony Minghella.

Dirijorul Lucy Arner este caracterizată de afinitatea sa pentru opera italiană și pentru opera franceză. A debutat în anul 1996, la Teatrul Mancinelli din Orvieto, Italia, iar prodigioasa sa carieră a purtat-o pe scenele din Barcelona, Lima, Houston, Napoli și New York.

Munca celor trei reputați profesori va fi încununată de un recital pe scena din Piața Mare, în prima seară de festival. După șase zile de master-class, cei 12 tineri solisti de opera vor interpreta arii celebre în cadrul spectacolului Voices of Romances, pe data de 16 august. Spectacolul absolvenților master-classului va fi urmat în 17 august de Proms of Delight, susținut de Orchestra Bucharest Symphonic Pops și de Classics Spectacular, susținut de Romanian Sinfonietta Orchestra, în data de 18 august.

 

Festivalul Classics for Pleasure este un eveniment organizat de Asociația ELITE ART Club UNESCO, susținut de Ministerul Culturii și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.  Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Sponsori ai evenimentului: Continental Automotive Systems, Casa de avocatura Corciu și Asociatii și Ella Traveland.

Search