Klaus Sørensen este marele castigator al editiei HECS 2013!

Ediția a șaptea a Hard Enduro Competition Sibiu (HECS), lansată sub deviza „Challenge Accepted!”, a ajuns la final. 

Klaus Sørensen a acceptat provocarea lansată de Black Ryders Sibiu și, după 3 zile de competiție, a ajuns în fruntea clasamentului la clasa Profi. Celebru în lumea hard enduro-ului și cu o experiență remarcabilă în spate, ca și concurent și track manager, Klaus Sørensen este marele câștigător al ediției HECS 2013.

A doua treaptă a podiumului profesioniștilor a fost ocupată de sibianul Ovidiu Pavel, care a avut o evoluție spectaculoasă pe parcursul competiției. Clasat pe locul 9 după Prologul de vineri, acesta a avansat pe locul 2 la finalul celor două zile de competiție offroad,  la o diferență de 9 minute de Klaus Sørensen. Locul trei la clasa Profi a fost ocupat de Varga Zsolt Junior, un concurent foarte tânăr, dar care are toate șansele să ajungă departe, cu atât mai mult cu cât îl are drept model și antrenor pe Ervin Kovacs, marele câștigător la HECS 2012.

La clasa Amatori, locul 1 a fost câștigat de Emanuel Rogojan, unul dintre favoriții competiției, urmat îndeaproape de Norbert Levente Jozsa pe locul 2 și Markus Wanka pe locul 3.

Stefan Schubert a cucerit detașat clasa Hobby încă din ziua Prologului, menținându-și până la final poziția fruntașă în categoria sa. Locul 2 a fost ocupat de Csaba Csiki, iar locul 3 de Mihai Dorin Lup.

 

Rezultatele oficiale HECS 2013:

Clasa A. Profi:

      1. Klaus Sørensen 07:27:49

      2. Ovidiu Pavel 07:36:51

      3. Zsolt Varga Jr. 07:37:21

    Clasa B. Amatori:

          1. Emanuel Rogojan 05:30:59

          2. Norbert Levente Jozsa 05:39:46

          3. Markus Wanka 05:55:14

    Clasa C. Hobby:

          1. Stefan Schubert 06:14:52

          2. Csaba Csiki 06:52:19

          3. Mihai Dorin Lup 07:24:41

    Clasamentul final complet poate fi consultat pe www.hecs.ro.

     

    HECS 2013 a reprezentat o rundă de hard enduro autentic, care a readus la Sibiu adrenalina și show-ul spectaculos pe două roți. Aproximativ 60 de concurenți s-au luptat cu obstacolele pregătite de Paul Frătilă la Prolog și au cucerit traseul offroad, de aproximativ 170 de km în total, în zilele care au urmat, traseu pregătit temeinic de track managerul, Ioan Tara.

    După depășirea obstacolelor de pe circuitul urban din parcarea Shopping City Sibiu, concurenții au traversat dealuri și văi, s-au răcorit în pârâuri reci, au făcut un adevarat slalom printre copaci, au avut parte de urcări și coborâri spectaculoase. Imaginile surprinse pe parcursul evenimentului, 2-4 august 2013, stau drept mărturie pentru frumuțetea și dificultatea acestui sport.

    Hard Enduro Competition Sibiu (HECS) este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local prin Primaria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi realizată cu sprijinul Primăriei Săliște, IXS România, MOTUL, Professional Broker, Golden Tyre, Elis, My Moto, Sherco România, Kunzen şi CalendarEvenimente.ro.

    „Suntem mândri că i-am avut alături, și anul acesta, pe partenerii noștri tradiționali, Shopping City Sibiu și COSMOTE România, și suntem onorați de implicarea Monster Energy pentru prima oară la HECS. Monster a energizat întreaga atmosferă de la Prolog și din zona de start/finish de la Săliște, oferind evenimentului un plus de imagine, a declarat Mihai Marțiș din partea organizatorilor.

    Credit foto: DLZ Photo, edit : Martha Toth

    Search