Classics for Pleasure Sibiu – un concept “music all inclusive”

La mijlocul lunii august, Sibiul se lasă vrăjit de muzica clasică la cel mai înalt nivel. ELITE ART Club UNESCO aduce la Sibiu, între 16-18 august, pe unii din cei  mai buni artiști actuali  de operă și muzică simfonică, în cadrul festivalului Classics for Pleasure.

12 de tineri cântăreți de operă, din țară și străinătate încep în luna august un un stagiu de perfecționare în cadrul Centrului de Excelență în Operă inițiat de ELITE ART Club UNESCO. Aflate la a 3-a ediție, cursurile de măiestrie artistică se adresează tinerilor artiști care își doresc o carieră internațională în domeniul operei. După o selecție riguroasă, tinerii artiști care vor face ultimii pași în desăvârșirea profesională au ocazia să studieze  cu reputați profesori ai Operei Metropolitane din New York.

Pe parcursul celor zece zile, muzicienii vor studia alături de contratenorul Ira Siff, de vocal-coachul Liora Maurer și vor învăța arta comunicarii cu dirijorul și orchestra – ca partener de scenă. Munca lor va fi încununată în cadrul unei Gale de Opera ”Voices of Romance” – care va avea loc în prima seara a festivalului Classics for Pleasure.

            “Într-o perioadă în care opera românească are nevoie de valori autentice, de nivel internațional, ne-am asumat o sarcină importantă – aceea de a crea un proiect de leadership în domeniul cultural” – declară Laurentiu DASCA – Directorul  Artistic al ELITE ART Club UNESCO și al Centrului de Excelență în Operă.  Dacă tinerii artiști români nu își pot permite un masterclass în străinatate cu maeștrii profesori de la Metropolitan Opera – cea mai renumită operă din lume, ELITE Art Club UNESCO – susținut de Centrul Cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (la București) au colaborat cu succes, oferind în acest an o primă ediție internațională. În ediția actuală, cât și cele anterioare, au beneficiat de burse de pregătire atât tineri masteranzi ai Universităților de Muzică, cât și angajați ai majorității Operelor importante din țara noastră, iar la această ediție am deschis accesul și artiștilor străini dornici de perfecționare artistică.

            Concertul laureaților Centrului de Excelență în Operă va deschide festivalul Classics for Pleasure, în Piața Mare, în data de 16 august. Tinerii soliști vor fi acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta măiastră a dirijoarei Lucy Arner din New York,  pe scena ce va fi montată în centrul Sibiului. A doua seară a festivalului Classics for Pleasure, în 17 august, va avea ca invitați pe Soprana – Ana Donose,  Mezzosoprana – Oana Andra și ca invitat special pe tenorul  Teodor Ilincai  – cunoscut pentru rolurile sale pe cele mai mari scene ale Europei – în spectacolul Proms of Delight – un concept creat de ELITE ART Club UNESCO dupa modelul BBC Proms – cel mai mare festival de muzică clasică din lume. Orchestra Bucharest Symphonic Pops va fi dirijată de Constantin Adrian Grigore – un experimentat tânăr dirijor cu activitate națională și internațională, prim dirijor al Filarmonicii Oltenia –din Craiova. Ediția 2013 a festivalului Classics for Pleasure se va încheia în 18 august cu un spectacol grandios – Classics Spectacular – cu repertoriu  de  muzică clasică. Orchestra Romanian Sinfonietta sub bagheta plină de inspirație, ritm și armonie a Maestrului  Horia Andreescu, va avea ca solistă pe  violonista Ioana Cristina Goicea – laureată a  Eurovision Young Classics în urmă cu 2 ani.

             Festivalul Classics for Pleasure este un eveniment organizat de Asociația ELITE ART Club UNESCO, susținut de Ministerul Culturii și  Ambasada Statelor Unite ale Americii (la București).  Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Sponsori ai evenimentului: Continental Automotive Systems, Casa de Avocatură Corciu și Asociatii și Ella Traveland.

Search