Jonny Walker amenință supremația campionului Graham Jarvis!

Pentru a doua zi consecutiv, britanicul Jonny Walker a ajuns primul la linia de finish. Avansul lui Graham Jarvis a scăzut considerabil.

Tânărul pilot britanic Jonny Walker pare mai decis ca niciodată să câștige ediția aniversară a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu de hard enduro din lume. La a doua sa participare în acest raliu, Walker a depășit deja mulți piloți consacrați și amenință poziția de lider deținută încă de britanicul Graham Jarvis.

După ce a avut probleme cu GPS-ul în cea de-a doua zi de concurs, Jarvis nu a reușit nici astăzi, în cea de-a treia zi de offroad să mărească distanța față de urmăritorii săi, Jonny Walker și Alfredo Gomez. Dimpotrivă, britanicul a ajuns la finish înaintea lui iar spaniolul la scurt timp după. În cea de-a treia zi de offroad, rutierii de la clasa Pro au parcurs nu mai puțin de 155 de kilometri. Au luat startul la ora 6:15 iar până la intrarea în service point, la Voineasa, vremea a fost de partea lor. Însă scurtele reprize de ploaie le-au făcut și mai dificilă sarcina primită astăzi. Pe lângă faptul că au pierdut mult din aderență, piloții au fost nevoiți să se lupte și cu ceața. „M-am rătăcit în ceață și cred că m-am învârtit aproape 1 kilometru de jur împrejur ca să descopăr din nou traseul. A fost o zi excelentă, mi-a plăcut mult de tot și voi continua să presez, pentru că nu vreau să renunț la podium. Iar dacă nu voi reuși, cel puțin știu că m-am bucurat din plin de traseu”, spune primul ajuns la finish astăzi, britanicul Jonny Walker. Pornit ca din tun la Jieț, Graham Jarvis a scăzut ritmul la ieșirea din service-point-ul de la Voineasa. „După service-point am mers împreună cu Letti și cu Paul (n.r. Bolton). A fost foarte dificil în porțiunile montane, din cauza ceții. Nu prea vedeam pe unde mergem. Și nu am crezut că la Appetizer coborârea va fi atât de dificilă. L-am urmărit pe Letti în majoritatea porțiunilor cu ceață pentru că el este foarte bun la navigație în aceste condiții”, a declarat campionul en-titre, sosit al doilea la finish.

Una dintre cele mai mari surprize în această ediție a Red Bull Romaniacs rămâne spaniolul Alfredo Gomez. Deși este prima sa competiție în care trebuie să navigheze după GPS, Gomez se achită de sarcini într-un mod incredibil. A depășit mulți rideri mult mai experimentați decât el în Carpați și este un serios candidat la podium. „Am căzut destul de urât la Appetizer, am stat cam 30 de secunde cu motorul peste mine, mi-a ajuns benzina pe pantaloni, am avut noroc că a venit Letti și m-a ajutat să mă ridic. A fost greu în ceață pentru că nu era niciun pom în vârful muntelui, chiar nu aveam niciun reper. Am așteptat să mă ajungă din urmă Letti și Graham, ca să putem merge împreună”, a spus spaniolul la finalul celei de-a treia zi.

Mâine, în ultima zi de offroad, riderii vor porni din zona carierei de piatră de la Turnu Roșu și vor încheia ziua la Hill Climb, în dealul Gușteriței.

 

Concursuri pentru spectatori

Primii rideri sunt așteptați mâine în jurul orei 11:30 în Dealul Gușteriței. De la ora 10, acolo vor fi organizate mai multe concursuri pentru public, premiile consistând în tricouri oficiale Red Bull Romaniacs sau DVD-uri cu edițiile anterioare. Pe pajiștea din fața Hill Climb-ului a fost construit un bazin artificial, peste care cei mai curajoși dintre rideri vor încerca să acvaplaneze. Bazinul are lungimea de 10 metri iar pe apă se va organiza, pentru public, un concurs de rodeo cu pluta. Cei mai curajoși dintre spectatori se pot înscrie și în concursul de chinese downhill, un concurs de alergare pe panta abruptă a Hill Climb-ului. Atmosfera va fi întreținută de un DJ iar organizatorii au pregătit bere și mâncare pentru toată lumea.

Mai multe informații găsiți pe:                           www.redbullromaniacs.com

Rezultate:                                                        http://bit.ly/15emj7U

Lista de start:                                                   http://bit.ly/10uLGRD

Fotografii pe Flickr:                                          http://bit.ly/11qNJYh

Fotografii pe FTP:                                             ftp://photo:10edition@hq.xventure.net/

Video pe Youtube:                                          http://www.youtube.com/romaniacs08

Search