Imnul studenţesc GAUDEAMUS va fi intonat de absolvenţii facultăţilor sibiene în Piaţa Mare!

Absolvenții tuturor facultăţilor Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, împreună cu cei ai Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, vor sărbători cursul festiv în seara zilei de 28 mai, în Piaţa Mare. Festivitatea va începe la ora 19.00 cu întâlnirea celor peste 2500 de absolvenţi în parcarea de la Cazarma 90, iar apoi vor merge încolonați, cu fanfară, până în Piața Mare.

Este un eveniment dedicat absolvenților promoției 2013 a ULBS. Va fi o manifestare amplă la care am invitat partenerii noștri din mediul universitar din Sibiu. Ne-am propus, și ne dorim, să fim un sprijin al cetății Sibiu. Un oraș educat, în care se desfășoară numeroase evenimente culturale, ajunge mai ușor la progres”, a declarat rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Toți absolvenții ULBS vor primi gratuit din partea universității robe, iar fiecare facultate în parte va avea semne distinctive. În plus, noua generație a universității va primi cheia orașului de la absolvenți. ”Este un eveniment care vrem să devină o tradiție în Sibiu”, a mai spus rectorul Bondrea.

Toată ceremonia se va încheia cu intonarea imnului studenţesc “Gaudeamus” şi apoi cu un concert Vama, care va începe în jurul orei 20.30 și la care accesul este gratuit.

Sursa: Turnul Sfatului

Search