Concurs de idei: „Să facem Piața Huet şi mai frumoasă!”

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu şi Fundația Heritas lansează în avanpremiera festivalului Huet.Urban un concurs inedit de instalații urbane. Câștigătorii vor construi și prezenta în cadrul festivalului propriile lor creații urbane.

Între 1 și 2 iunie 2013, Piața Huet redevine, din nou, o piață fermecătoare a vechiului burg săsesc, cu ocazia festivalului Huet.Urban. Sub tema „Green is Smart”, cea de-a treia ediție a festivalului Pieței Huet propune sibienilor o abordare diferită asupra spațiului urban. Prima activitate a festivalului va implica în redecorarea pentru câteva zile a Pieței Huet artiști, arhitecți, designeri sau pur și simplu oameni creativi din toate colțurile țării. Concursul urmăreşte selectarea celor mai bune idei de amenajare a unor instalaţii urbane ce se doreşte a fi un important punct de atracţie în cadrul festivalului Huet.Urban.

„Propunerile participanţilor trebuie să exceleze prin calităţile lor estetice dar şi prin capacitatea de a răspunde cerinţelor temei Festivalului Huet.Urban (Green is Smart) şi de buget, oferind o soluţie funcțională, capabilă de a fi pusă în aplicare în cel mult 12 ore, chiar de către câştigatori”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului Huet.Urban.

Cele trei proiecte câștigătoare vor fi premiate cu 1500, 1000 respectiv 500 de lei, iar toți cei trei câștigători vor primi un buget de 6500 de lei pentru a putea pune în practică aceste proiecte. Rezultatul final va fi expus între 1 și 2 iunie în Piața Huet. Data limită de trimitere a proiectelor este 17 mai. Juriul va delibera timp de 4 zile și va anunța câștigătorii în data de 23 mai iar construcția efectivă a instalațiilor va avea loc în data de 31 mai.

Juriul va premia în primul rând creativitatea și calitatea arhitecturală, dar și dialogul cu cadrul ambiental și cel natural. Proiectele trebuie să aibă legătură cu temele de bază, „Green” și „Smart”, dar în același timp să fie cât mai bine adaptate la spațiul public existent. Juriul va fi format din reprezentanţi ai organizatorilor (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu – AIOS), reprezentanţi ai Fundaţiei Heritas şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Sibiu.

Înscrierile în concurs se fac prin email, la adresa concurs.hueturban@gmail.com iar cei care doresc să participe pot găsi toate informațiile necesare la adresa http://aios.ro/hueturban2013/.

Huet.Urban Green is Smart este un eveniment organizat de Fundația Heritas și co-finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Search