Alege jucării tradiţionale „Pentru sacul Moşului…”!

Galeriile de Artă Populară ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA îi invită pe cei mici, dar şi pe părinţi sau bunici să treacă pragul expoziţiei cu vânzare de jucării tradiţionale „Pentru Sacu Moşului…”ce va fi deschisă în perioada 4 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013, la Casa Artelor  din Piaţa Mică, nr. 21. Aici vor găsi, gata pregătite de meşteri renumiţi şi ajutoare ale Moşului, jucării numai bune de pus în ghetuţe sau sub brad. Expoziţia poate fi vizitată gratuit de toţi cei interesaţi de jucăriile copilăriei, simple din lemn şi cârpe, lut şi fibre vegetale, de jucăriile bunicilor, foarte ingenioase şi care nu reprezintă nici un pericol pentru copii.

De asemenea, organizatorii oferă posibilitatea copiilor sibieni să devină pentru o zi ajutoarele Moşului. Meşteri iscusiţi, cu mâini dibace şi spirit jucăuş îi vor  îndruma pe cei mici, în cadrul unor ateliere de lucru să confecţioneze o jucărie, un obiect pe care sa îl dăruiască mai apoi celor dragi. Atelierele de lucru propuse sunt următoarele :

Astăzi s-a născut Hristos! atelier de icoane pe sticlă cu tema Naşterii Domnului, susţinut de în data de 7 decembrie, de Rodica Berghezan din Sibiu

Puiul târgului, atelier de decorat turtă dulce, susţinut în data de 14 decembrie, de Zsusanna Puskas, Odorheiu Secuiesc

Impăratul Roşu, atelier de confecţionat jucării din lemn, susţinut de Florin Poptean, din Bucureşti, în data de 17 decembrie

Galeriile de Artă Populară ale Muzeului ASTRA promovează produsele de artă populară autentică, oferind o alternativă fericită la jucăriile şi obiectele „chinezeşti” care au invadat piaţa românească. În expoziţia noastră veţi fi întâmpinaţi de personajele din basmele copilăriei: Capra cu cei trei iezi ai ei, Păcală, Scufiţa Roşie, Împăratul Roşu. De asemenea, o suită întreagă de păpuşi din pânză, îmbrăcate în port popular, trenuleţe din lemn, oale şi ulcele din lut, decoraţiuni pentru brad şi multe altele, toate aşteptă să fie descoperite, fie în sala de expoziţie, fie în ghetuţe sau sub brad.

Search