Sibiul, capitala folclorului internaţional în acest weekend- fotografii!

Sibiul s-a transformat în acest weekend într-o capitală a folclorului internaţional. Ediţia cu numărul 37 a  Festivalului Internaţional de Folclor “Cântecele Munţilor” a reunit peste 800 de artişti din 7 ţări precum  Polonia, Italia, Serbia, Grecia, Cipru Georgia  şi România. Evenimentul a debutat miercuri şi joi cu expoziţii de costume populare şi seri tradiţionale în diferite locaţii din oraş, dar serile weekend-ului de folclor au început vineri cu o splendidă paradă a portului popular, în Piaţa Mare. Mii de sibieni şi turişti au fost fascinaţi de frumuseţea costumelor populare şi de atmosfera inedită creată prin cântecele şi dansurile tradiţionale. Festivalul din acest an a respectat profilul baroc al programului cultural 2012 din Sibiu, care s-a evidenţiat atât prin elementele costumelor populare prezentate la paradă, cât şi în programul balului baroc, organizat sâmbătă seara, la Cercul Militar din Sibiu. 

Artiştii români şi internaţionali au declarat că Sibiul este „extraordinar”, atăt prin frumuseţea oraşului cât şi prin căldura şi sinceritatea cu care au spectatorii ştiu să aprecieze cultura.

Serile de weekend au reunit în Piaţa Mare mii de spectatori care au cântat, au dansat şi au răsplătit cu ropote de apluze atiştii şi ansamblurile de pe scena festivalului.

Pentru cei care nu au avut ocazia să participe, dar şi pentru nostalgicii care doresc să revadă momentele festivalului, colegul nostru Alex v-a pregătit o minigalerie foto!

Search