Trofeul HermannstadtFest pentru Secțiunea Muzică Ușoară rămâne la Sibiu

În perioada 8-10 iulie s-a desfășurat la Sibiu cea de a patra ediție a  Festivalului Internațional de Muzică pentru Copii și Adolescenți „HermannstadtFest”. 

Evenimentul a fost organizat de Asociația Domy Music Star, Asociația „David Petrovich pentru Copii” și Palatul Copiilor Sibiu.

Manifestarea a cuprins secțiunile: Muzică Clasică, Interpretare Muzică Ușoară, Muzică Populară. Ediția de anul acesta s-a îmbogățit cu două noi secțiuni: Remember „Marcel Dragomir” și Portret de artist „Mihai Alexandru”.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Sibiu și susținut financiar de Consiliul Județean Sibiu. Festivalul a fost mediatizat de Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio România Internațional și Radio Antena Satelor.                                                                                             

Peste 120 de copii din 20 de județe ale României și din alte 4 țări – Bulgaria, Moldova, Ungaria și Belgia, s-au întrecut în a-și demonstra calitățile vocale și interpretative în fața juriului condus de compozitorul Adrian Ordean și format din personalități marcante ale culturii și muzicii din România și din străinătate.                                         

Trofeul HermannstadtFest pentru Secțiunea Muzică Ușoară a fost câștigat de concurenta Eveline Teodora Buta din Sibiu. Trofeul pentru Muzică Clasică a fost câștigat de Ștefănescu Mihai Daniel din București, iar cel pentru Muzică Populară de Suciu Romina din Oradea. Trofeul Internațional a plecat către vecinii noștri moldoveni, reprezentați de Bâta Ion. Trofeul de popularitate a fost câștigat de Dimitrova Blagovesta din Bulgaria.

Județul Sibiu a fost reprezentat de 30 de concurenți. Eveline Teodora Buta a câștigat Trofeul Hermannstadtfest. Pentru prima dată, Trofeul rămâne la Sibiu. Gheorghe Fălămaș, Rusu Natalia și Cătălina Dumitrean au obținut locul I. Butilcă Lucian, Dobrotă Andreea, Bogdan Antonia, Roman Ștefan și Ghisoiu Diana au obținut locul 2. Locul 3 a fost obținut de următorii concurenți: Brad Ioana, Radu Maria și Nedelcu Bianca. Buta Elevine Teodora si Dobrota Andreea au obtinut premiul Tinere Talente – oferit de Radio Romania Regional.

 Și în acest an, organizatorii au încurajat participarea la festival a copiilor talentați cu dizabilități și a copiilor din centre de plasament, cărora li s-au oferit premii speciale.

Invitații din acest an au fost: Dominique Simionescu, Mihai Teacă, Brianna Stan, Cătălina Dumitrean, Nicoleta Florea, Ioana Bogdan, Violeta Gageanu, Banda CPO, Maria și Ghiță Boldijar. Invitați de onoare au fost: Camelia Cosma Stoiță, Rodica Popa Comăniciu, Victoria și Claudiu Botoroagă (Duo Viky și Niky), Rareș Dragomir și Jonathan Alexandru.

În gală au cântat câștigătorii Trofeelor de anul trecut: Monica Karagenova, Yasmine Polacek, Vlad Teodosiu Păducel și Andrei Istudor.

Evenimentul a fost prezentat de: Traian Stoiță, David Petrovici și Cătălina Dumitrean.

Search