Sebastian Marcovici susține cel de-al doilea workshop, axat pe fotografia de presă

Seria workshop-urilor de fotografie Focus Sibiu continuă în această săptămână. După ce Arthur Mustafa, product manager Nikon Romania a inițiat peste 20 de fotografi amatori sibieni în arta fotografiei de portret și a celei de peisaj, a venit rândul ca tinerii pasionați de această arta să afle și o parte din secretele fotografiei de presă.

Primul workshop Focus Sibiu a avut loc la începutul săptămânii trecute. Sesiunea teoretică a avut loc în Centrul de Informații pentru Turiști. După două ore de teorie pură, cursanții au avut ocazia să testeze cunoștiințele acumulate, în cadrul unei sesiuni de lucru cât de poate de serioasă. Ei au avut ca subiecte o mare parte dintre finaliștii ultimei ediții a emisiunii concurs Vocea României. Reuniți de Vlad Simon într-o serie de concerte caritabile prin toată țara, artiștii au susținut un recital la Sala Thalia. Fely Donose, Maria Cojocaru, Vlad Simon, Cezar Dometi, Silviu Pașca și mulți alți artiști au fost subiecții unui workshop extrem de reușit, concentrat mai mult pe fotografia de eveniment. „Cred că ambele sesiuni de lucru au fost foarte reușite. Deși informațiile au fost foarte concentrate, pentru că fotografia de portret și cea de peisaj nu pot fi acoperite într-un singur workshop, am rămas surprins de rezultate și de modul în care majoritatea fotografilor au înțeles să pună în practică informațiile și sfaturile pe care le-am oferit. Am găsit mulți tineri cu potențial”, spune Arthur Mustafa.

Cel de-al doilea workshop se anunță a fi mult mai solicitant pentru participanți. Sebastian Marcovici, autorul expoziției Focus Sibiu 2012 și unul dintre cei mai premiați fotografi de presă din țară își va iniția cursanții în fotografia de presă. Workshop-ul va avea loc joi, 30 mai, de la ora 17, în Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare. „Cred că nu exagerez dacă spun că fotografia de presă e cel mai complex gen. O fotografie de presă reușită conține elemente din toate celelalte genuri. La prima vedere pare o categorie foto foarte simplă, point and shoot, însă în esență e mult mai mult de atât. E greu de învățat dar și satisfacția publicării unei fotografii este pe măsură”, spune Sebastian Marcovici. Sesiunea practică a workshop-ului va avea loc între 1 și 2 iunie, în Piața Huet, la festivalul Huet.Urban. Timp de două zile, fotografii cursanți vor putea surprinde imagini din timpul unuia dintre festivalurile reprezentative ale orașului. „Am făcut un parteneriat cu Fundația Heritas, organizatorul Festivalului Huet.Urban, pentru a oferi cursanților experiența completă a fotografierii unui eveniment. Pentru două zile, între ei și fotografii profesioniști nu va fi nicio diferență iar șansele de a își vedea fotografiile publicate sunt foarte mari”, mai spune Sebastian Marcovici. Înscrierile la workshop se fac prin email la adresa contact@focussibiu.ro.

Search