Mai puțin de o lună până la vernisajul Focus Sibiu

Șase. Șase ediții ale expoziției de fotografie de presă Focus Sibiu, care reunește unele dintre cele mai puternice instantanee realizate de-a lungul unui an întreg în orașul care dă ora exactă în cultura românească. Cu peste 200 de evenimente culturale și sportive desfășurate an de an, cu importante evenimente politice și sociale, Sibiul este partenerul de viață ideal al creatorilor de imagini. Cele mai importante evenimente petrecute de-a lungul anului trecut se vor regăsi în expoziția ce va fi vernisată în data de 3 aprilie, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu.

            Expoziția va fi structurată în trei capitole diferite. Silvana Armat surprinde prin obiectivul aparatului cele mai importante evenimente de presă petrecute în anul 2013. Frământările politice, inaugurarea autostrăzii ce leagă Sibiul de Deva, mitingurile de protest sau fierbintele subiect al regionalizării atât de disputată în zona centrală a țării conturează o imagine exactă a traseului pe care orașul Sibiu l-a avut în anul 2013. Sebastian Marcovici a păstrat în imagini statice dinamismul și spectaculozitatea evenimentelor culturale și sportive care au adus sute de mii de turiști la Sibiu în anul ce a trecut. Vedeta, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, a fost secondată cu succes de Festivalul Internațional de Film Transilvania, Feeric Fashion Days, Huet.Urban sau Turul Ciclist al Sibiului.

            Ambii fotografi aduc o noutate în ediția din acest an a expoziției de fotografie de presă Focus Sibiu. Silvana Armat și Sebastian Marcovici vor prezenta un fotoreportaj alb-negru format din câte șase fotografii. Pentru Silvana, cel mai sensibil eveniment al anului trecut a fost campania organizației Mâini Unite, care hrănește în fiecare săptămână zeci de copii neajutorați. Imaginile micuților care se bucură de un bol de supă sunt cu adevărat mișcătoare. Fundația Elijah Inițiativa Socială Ruth Zenkert a implementat în zona Roșia-Nou Român-Hosman un proiect de-a dreptul temerar. O școală de muzică pentru copii defavorizați. O șansă la o carieră neașteptată pentru niște tineri talentați ca orice alt copil dar lipsiți de mijloacele materiale pentru a părăsi comunitatea. Fotografiile realizate de Sebastian prezintă o realitate cruntă în care trăiesc copii cu un potențial enorm, stopat însă de limitele comunității în care s-au născut.

            Expoziția Focus Sibiu va putea fi vizitată în perioada 3 aprilie – 3 mai, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8 și 16, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Fotografiile edițiilor anterioare pot fi văzute pe www.focussibiu.ro sau pe pagina www.Facebook.com/FocusSibiu.

 

Focus Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu, cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search