Începe Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu

Prima ediție a Festivalului Internațional de Fotografie Focus Sibiu debutează duminică, 4 octombrie, cu vernisajul expoziției Patrula de Reciclare, expoziție realizată de Asociația Focus Sibiu împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec.

Patrula de Reciclare este unul dintre cele mai curajoase proiecte de voluntariat desfășurate vreodată în România. Sute de grădinițe, școli și licee din țară au derulat campanii de informare și colectare în întreaga țară pentru a da un exemplu despre cât de important este ca deșeurile electronice și electrocasnice să nu ajungă în gropile de gunoi și apoi în deșeuri ce distrug natura.

„La Focus Sibiu vom avea prima expoziție foto a Patrulei din toată țara. Suntem mândri că am fost invitați să facem parte din acest proiect de prestigiu și de tradiție pentru Sibiu. În cei cinci ani ai programului, ”arhiva” foto a Patrulei a strâns mii de fotografii. Ne-a fost greu să alegem, pentru că fiecare poză are candoare și autenticitate. Tocmai de aceea, fotografiile vor fi o experiență interesantă pentru vizitatori, îi vor purta prin cele mai incitante aventuri ale copiilor și profesorilor care promovează colectarea și reciclarea deșeurilor electrice. Expoziția foto a Patrulei în cadrul Focus Sibiu va îmbogăți atmosfera de sărbătoare a Zilei Patrulei de Reciclare sibiene, care a câștigat premiul I pe țară la ediția 2014-2015 a programului”, a declarat Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Fotografiile sunt realizate de Adrian Sulyok, Adrian Calev și Sebastian Marcovici de-a lungul celor 5 ani pe care Patrula de Reciclare îi împlinește, dar și de profesorii și agenții participanți în program.

„Asociația Română pentru Reciclare RoRec este unul dintre cei mai vechi prieteni ai Focus Sibiu. Am lucrat alături de ei cu încredere totală în acest proiect, în capacitatea celor mici de a fi un exemplu solid pentru adulți. Este, dacă vreți, o expoziție despre viitorul nostru. Despre copiii care mâine vor conduce lumea și despre modul în care vrem să arate această lume. Suntem extrem de mândri să fim parte din acest proiect și în același timp să deschidem prima ediție a Festivalului Internațional de Fotografie Focus Sibiu cu un proiect social cu impact decisiv asupra viitorului nostru”, spune Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu.

Expoziția va fi vernisată duminică, 4 octombrie, la ora 11:15, în Piața Mică în spațiul din fața Casei Artelor. Întreaga zi este dedicată Patrulei de Reciclare. Pentru a doua oară de la înființarea proiectului Patrula de Reciclare, județul Sibiu este pe podiumul programului, de aceasta data fiind câștigătorul locului I la nivelul întregii țări. Premianții Patrulei se vor bucura de o zi cu ateliere interactive, de bricolaj, de fotografie, de animație sau improvizație precum și de concertul formației Los Hermanos Dinamita – vechi prieteni și ambasadori ai Patrulei de Reciclare, care va avea loc la ora 15:30 pe scena din fața Casei Artelor.

Prima ediție a Festivalului Internațional de Fotografie Focus Sibiu se va întinde pe durata a trei luni, între octombrie și decembrie. Festivalul va conține peste 20 de expoziții colective și individuale care vor acoperi mai multe segmente de artă fotografică, de la fotografie de modă la fotografie portret, fotografie sportivă și de eveniment și multe alte domenii artistice.

 

Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Partener principal: Banca Comercială Carpatica

Green partner: Asociația Română pentru Reciclare ROREC.

Search