Focus Sibiu 2012 sau retrospectiva anului în imagini

Cele mai importante evenimente culturale și sportive petrecute în anul 2012 sunt reflectate într- expoziție de excepție realizată de Sebastian Marcovici.
Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 8 și 16, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu.
Focus Sibiu 2012 face parte din Festivalul Fotografiei Europene.

           100 dintre cele mai bune fotografii realizate de Sebastian Marcovici de-a lungul anului 2012 compun expoziția Focus Sibiu, ajunsă la cea de-a cincea ediție. Festivalul Internațional de Teatru, Artmania, Huet Urban, Feeric Fashion Days, Turul Ciclist sau turneul internațional de tenis BRD Sibiu Challenger au produs imagini memorabile de-a lungul anului trecut, toate urmând să se regăsească în această expoziție.

            Multiplu câștigător al Medaliei de Aur a AAFR, câștigător al marelui premiu FIAP, Sebastian Marcovici reunește pe un nou sistem modular expozițional imagini de o claritate și o expresivitate rarisimă. Noul sistem expozițional, iluminat din interior, a fost special conceput pentru a pune în valoare fotografii ce au făcut înconjurul țării și al lumii prin intemediul agențiilor de presă ce utilizează în mod constant fotografiile realizate de Sebastian.

            „2012 a fost un an în care au predominat evenimentele culturale. Iar complexitatea acestor evenimente se regăsește în fiecare fotografie. Am spus de fiecare dată, fotografiile realizate de mine sunt spectaculoase pentru că evenimentele sunt de această natură. Sibiul este un oraș perfect pentru evoluția profesională a unui fotograf profesionist”, spune Sebastian Marcovici.

            Pe lângă cele 100 de fotografii realizate în anul 2012, Focus Sibiu prezintă sibienilor cele mai reușite fotografii din cei cinci ani expoziționali pe panouri outdoor în întreg orașul. Astfel, fotografii reprezentative pentru orașul Sibiu, realizate în 2007, 2009, 2010 și 2011 de Sebastian Marcovici și Silvana Armat, invită locuitorii orașului la o călătorie în timp, plecând din anul Capitalei Culturale Europene încoace.

            Focus Sibiu 2012 face parte din Festivalul Fotografiei Europene. Evenimentul este organizat în perioada 8-31 mai în mai multe orașe ale României de către Asociația „Euro Foto Art”, reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European,  în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” Chişinău – R.Moldova,  Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, Institutul Cultural Italian „Vito Grasso” şi Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi. Festivalul Fotografiei Europene are menirea de a prezenta şi populariza arta fotografică europeană în România, respectiv  arta fotografică din România în Europa.

             Toate fotografiile prezentate în expozițiile Focus Sibiu sunt, de asemenea, prezentate pe site-ul oficial, www.focussibiu.ro. Mai multe informații puteți găsi pe www.Facebook.com/FocusSibiu.

             Focus Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu, cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

            Parteneri principali: Getica, Nikon România, Plastic Pro, Kiss FM, PrintATU, Sibiu Media Center.

Search